HIRDETŐ

Sütőporos kefires lángos

Finom, puha, légies, mint egy felhő. A tejföl az az összetevő, amely a lángosoknak ezt a hihetetlen könnyedséget kölcsönzi. Ha egyszer kipróbálja, nem fog másmilyen lángost készíteni :-)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 1 kg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 42 g élesztő Hozzáadott
  • 1 tk kristálycukor Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 4 tk Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 200 ml Sütéshez való olaj Hozzáadott
  • 6 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 4 EK olívaolaj Hozzáadott
  • ízlés szerint só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az élesztőt, cukrot és egy kevés meleg tejet egy kis tálba tesszük, és hagyjuk, hogy a tál széléig megkeljen.

2. Lépés

Összekeverjük a sót a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztőt.

3. Lépés

Fokozatosan öntsük a tejet úgy, hogy vékony tésztát kapjunk.

4. Lépés

Hagyjuk kelni. Meddig, az a hőmérséklettől függ. Én a tésztával teli tálat 60C-ra előmelegített sütőbe teszem fél órára.

5. Lépés

A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy széles pohárral kiszúrunk belőle köröket, amelyeket vékonyra húzunk és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük forró olajban.

6. Lépés

A kész lángosokat még melegen bedörzsöljük összetört fokhagymával, amelyet sóval és olívaolajjal kevertünk össze. Ízlés szerint kínáljuk ketchuppal, reszelt sajttal, tartár szósszal stb.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek