HIRDETŐ

Sütőporos kefires lángos

Finom, puha, légies, mint egy felhő. A tejföl az az összetevő, amely a lángosoknak ezt a hihetetlen könnyedséget kölcsönzi. Ha egyszer kipróbálja, nem fog másmilyen lángost készíteni :-)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 1 kg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 42 g élesztő Hozzáadott
  • 1 tk kristálycukor Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 4 tk Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 200 ml Sütéshez való olaj Hozzáadott
  • 6 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 4 EK olívaolaj Hozzáadott
  • ízlés szerint só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az élesztőt, cukrot és egy kevés meleg tejet egy kis tálba tesszük, és hagyjuk, hogy a tál széléig megkeljen.

2. Lépés

Összekeverjük a sót a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztőt.

3. Lépés

Fokozatosan öntsük a tejet úgy, hogy vékony tésztát kapjunk.

4. Lépés

Hagyjuk kelni. Meddig, az a hőmérséklettől függ. Én a tésztával teli tálat 60C-ra előmelegített sütőbe teszem fél órára.

5. Lépés

A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy széles pohárral kiszúrunk belőle köröket, amelyeket vékonyra húzunk és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük forró olajban.

6. Lépés

A kész lángosokat még melegen bedörzsöljük összetört fokhagymával, amelyet sóval és olívaolajjal kevertünk össze. Ízlés szerint kínáljuk ketchuppal, reszelt sajttal, tartár szósszal stb.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új