HIRDETŐ

Forrás: LS9907 from Getty Images

Svéd uborkasaláta télire

Bár az uborkaszezon nyári esemény, ez a svéd recept lehetővé teszi, hogy egész évben élvezhessük az uborka friss ízét. Finom, savanykás és kissé édeskés, köszönhetjük a cukornak és az ecetnek. Tökéletes kiegészítő bármilyen húshoz, különösen a grillezetthez. Ráadásul ezt a receptet télire is el lehet készíteni, hogy a hideg hónapokban sem kell lemondanunk róla.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

saláta

  • 2 ks uborka Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott

páclé

  • 250 ml ecet Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az uborkák megmosása és felszeletelése.

2. Lépés

A fokhagyma felaprítása és a kapor leszaggatása.

3. Lépés

A páclé elkészítése: az ecetet, a cukrot és a vizet együtt forraljuk fel.

4. Lépés

Az uborka szeleteket és a fűszereket tegyük egy tálba, majd öntsük rá a páclét.

5. Lépés

Hagyjuk hűlni a salátát, majd tegyük hűtőbe néhány órára (vagy egész éjszakára), hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Sterilizáljuk a befőttesüvegeket, majd tömjük meg őket az uborkasalátával és öntsük rá a páclét.

7. Lépés

A befőttesüvegeket zárjuk le, és tegyük hűtőbe. A saláta így több hónapig is eltartható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek