HIRDETŐ

Forrás: LS9907 from Getty Images

Svéd uborkasaláta télire

Bár az uborkaszezon nyári esemény, ez a svéd recept lehetővé teszi, hogy egész évben élvezhessük az uborka friss ízét. Finom, savanykás és kissé édeskés, köszönhetjük a cukornak és az ecetnek. Tökéletes kiegészítő bármilyen húshoz, különösen a grillezetthez. Ráadásul ezt a receptet télire is el lehet készíteni, hogy a hideg hónapokban sem kell lemondanunk róla.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

saláta

  • 2 ks uborka Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott

páclé

  • 250 ml ecet Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az uborkák megmosása és felszeletelése.

2. Lépés

A fokhagyma felaprítása és a kapor leszaggatása.

3. Lépés

A páclé elkészítése: az ecetet, a cukrot és a vizet együtt forraljuk fel.

4. Lépés

Az uborka szeleteket és a fűszereket tegyük egy tálba, majd öntsük rá a páclét.

5. Lépés

Hagyjuk hűlni a salátát, majd tegyük hűtőbe néhány órára (vagy egész éjszakára), hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Sterilizáljuk a befőttesüvegeket, majd tömjük meg őket az uborkasalátával és öntsük rá a páclét.

7. Lépés

A befőttesüvegeket zárjuk le, és tegyük hűtőbe. A saláta így több hónapig is eltartható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új