Forrás: Pixabay: mygraphx
Szaftos töltött káposztás tepsis étel
Ezt a receptet az anyukámtól tanultam, aki minden télen elkészíti ezt a kellemes, szaftos töltött káposztás tepsis ételt. Minden alkalommal, amikor elkészítem, a családom imádja, mert olyan otthonosan és jól érzi magát. Tele van ízzel, és annyira laktató, amit nehezen lehet ellenállni!
Hozzávalók
- 1 Fej káposzta
- 500 g darált sertés
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g Rizs
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál olaj
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Először is, a rizst megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne hagyjuk túl puhára főni. Tapasztalataim alapján, a rizzsel mindig óvatosan kell bánni, mert könnyen megpuhul, és így nem lesz jó a töltelékhez.
A darált húst keverjük össze a finomra vágott hagymával, fokhagymával, sült paprikával, és ízesítsük sóval és borssal. Érdemes mindig kóstolni, hogy elég ízes-e a hús, adjunk hozzá többet, ha szükséges.
A káposzta leveleit különvéve megfőzzük sós vízben, amíg megpuhulnak. Majd mindegyik levélbe tegyünk egy kis adagot a darált húsos keverékből. Göngyöljük fel a leveleket és pakoljuk szorosan egy előzőleg kivajazott tepsibe.
Végül öntsük rá a paradicsomkonzervet és a maradék rizst. Az egészet süssük 180 fokon körülbelül 1 óráig. Ha a teteje túlságosan megpirulna, akkor fedjük le alufóliával a ételt.