HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: mygraphx

Szaftos töltött káposztás tepsis étel

Ezt a receptet az anyukámtól tanultam, aki minden télen elkészíti ezt a kellemes, szaftos töltött káposztás tepsis ételt. Minden alkalommal, amikor elkészítem, a családom imádja, mert olyan otthonosan és jól érzi magát. Tele van ízzel, és annyira laktató, amit nehezen lehet ellenállni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 500 g darált sertés Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 doboz paradicsomkonzerv Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is, a rizst megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne hagyjuk túl puhára főni. Tapasztalataim alapján, a rizzsel mindig óvatosan kell bánni, mert könnyen megpuhul, és így nem lesz jó a töltelékhez.

2. Lépés

A darált húst keverjük össze a finomra vágott hagymával, fokhagymával, sült paprikával, és ízesítsük sóval és borssal. Érdemes mindig kóstolni, hogy elég ízes-e a hús, adjunk hozzá többet, ha szükséges.

3. Lépés

A káposzta leveleit különvéve megfőzzük sós vízben, amíg megpuhulnak. Majd mindegyik levélbe tegyünk egy kis adagot a darált húsos keverékből. Göngyöljük fel a leveleket és pakoljuk szorosan egy előzőleg kivajazott tepsibe.

4. Lépés

Végül öntsük rá a paradicsomkonzervet és a maradék rizst. Az egészet süssük 180 fokon körülbelül 1 óráig. Ha a teteje túlságosan megpirulna, akkor fedjük le alufóliával a ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új