Forrás: FB: Varenie je radosť
Szalagos fánk
Recept a hagyományos házi fánkok elkészítésére, amelyek puhaak, gyorsan elkészülnek és nagyszerű kiegészítője a tea vagy a kávé.
Hozzávalók
Gyakran
- 500 g sima liszt speciális
- 200 g kristálycukor
- 1 darab vaníliás cukor
- 1 darab sütőpor
- 250 g vaj
- 2 darab Nagy tojások
Felszín
- 100 g porcukor
- 1 darab vaníliás cukor
- Lekvár
Eljárás
Keverjük össze a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habbá.
Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat és tovább keverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, és fokozatosan hozzáadjuk a vajat és a tojásokat a keverékhez. Alaposan kidolgozunk egy kemény tésztát.
Hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig.
A tésztából kis golyókat formázunk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
Sütjük a előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig, amíg aranybarnára sül.
A még forró sült tobozokat cukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk.
Hűtés után lekenjük lekvárral és megszórjuk porcukorral.