HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Szalagos fánk

Recept a hagyományos házi fánkok elkészítésére, amelyek puhaak, gyorsan elkészülnek és nagyszerű kiegészítője a tea vagy a kávé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 500 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 darab vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 darab sütőpor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 2 darab Nagy tojások Hozzáadott

Felszín

  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 darab vaníliás cukor Hozzáadott
  • Lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habbá.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat és tovább keverjük.

3. Lépés

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, és fokozatosan hozzáadjuk a vajat és a tojásokat a keverékhez. Alaposan kidolgozunk egy kemény tésztát.

4. Lépés

Hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig.

5. Lépés

A tésztából kis golyókat formázunk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.

6. Lépés

Sütjük a előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig, amíg aranybarnára sül.

7. Lépés

A még forró sült tobozokat cukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk.

8. Lépés

Hűtés után lekenjük lekvárral és megszórjuk porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új