HIRDETŐ

Forrás: freepik

Szalontüdő

A szalontüdő igazi békebeli parasztétel, ami a házi disznóvágások alkalmából került mindig az asztalra. A finoman pörkölt tüdőhöz mellényúlás, hagyma és fokhagyma társul, így készítve elő a télies, tartalmas ízvilágot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg tüdő (lehet sertés, lehet marha) Hozzáadott
  • 500 g sertésmellény Hozzáadott
  • 3 ks közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tüdőt jól mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a forrásban lévő vízbe és főzzük puhára.

2. Lépés

A mellényt, a hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel és kezdjük el pirítani a zsíron.

3. Lépés

Amikor már szép aranybarna színe van a hagymának, hozzáadjuk a mortadella darabokat és közepes lángon tovább pirítjuk.

4. Lépés

Miután a szalontüdő is megpuhult, szűrjük le a levét és vágjuk kisebb darabokra.

5. Lépés

A tüdődarabokat is adjuk a mellényhez, majd fűszerezzük pirospaprikával, majoránnával, köménnyel, sóval és borssal.

6. Lépés

Miután minden összetevőt hozzáadtunk, lassú tűzön, fedő alatt pörköljük tovább az ételt, amíg a zsiradék szépen el nem párolog belőle.

7. Lépés

Ha szükséges, kis vízzel hígíthatjuk és így tovább pörköljük, amíg szépen össze nem érnek az ízek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új