Szalvétagombóc
A szalvétagombóc egy egyszerű, de ízletes étel, amely gyakran szerepel a magyar asztalokon. A szalvétagombóc az egyik legfinomabb és legolaszosabb gombóc, amely a szájban olvad. A friss szalvéta, a sajt és a kenyérmorzsa kombinációja egy olyan ízletes főétel, amely mind a felnőttek, mind a gyerekek számára kedvenc lesz.
Hozzávalók
A gombóchoz
- 4 darab tojás
- 50 Gram reszelt sajt
- 2 darab zsemle
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál só
A szószhoz
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál finomliszt
- 500 Milliliter tej
- 1 teáskanál só
Eljárás
Először készítsük el a gombócokat. A zsemléket áztassuk vízbe, majd csavarjuk ki belőlük a vizet. Keverjük hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, a vajat és a sót. Keverjük össze a hozzávalókat.
Formázzunk gombócokat a masszából, majd tegyük őket előmelegített sütőbe, és süssük őket aranybarnára.
Eközben készítsük el a szószt. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd szórjuk bele a lisztet, és folyamatos keverés közben pirítsuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet és a sót.
Főzzük a szószt, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Szolgáljuk a gombócokat a szósszal.