HIRDETŐ

Szalvétagombóc

A szalvétagombóc egy egyszerű, de ízletes étel, amely gyakran szerepel a magyar asztalokon. A szalvétagombóc az egyik legfinomabb és legolaszosabb gombóc, amely a szájban olvad. A friss szalvéta, a sajt és a kenyérmorzsa kombinációja egy olyan ízletes főétel, amely mind a felnőttek, mind a gyerekek számára kedvenc lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A gombóchoz

  • 4 darab tojás Hozzáadott
  • 50 Gram reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 darab zsemle Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

A szószhoz

  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 500 Milliliter tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a gombócokat. A zsemléket áztassuk vízbe, majd csavarjuk ki belőlük a vizet. Keverjük hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, a vajat és a sót. Keverjük össze a hozzávalókat.

2. Lépés

Formázzunk gombócokat a masszából, majd tegyük őket előmelegített sütőbe, és süssük őket aranybarnára.

3. Lépés

Eközben készítsük el a szószt. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd szórjuk bele a lisztet, és folyamatos keverés közben pirítsuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet és a sót.

4. Lépés

Főzzük a szószt, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Szolgáljuk a gombócokat a szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek