HIRDETŐ

Szalvétagombóc

A szalvétagombóc egy egyszerű, de ízletes étel, amely gyakran szerepel a magyar asztalokon. A szalvétagombóc az egyik legfinomabb és legolaszosabb gombóc, amely a szájban olvad. A friss szalvéta, a sajt és a kenyérmorzsa kombinációja egy olyan ízletes főétel, amely mind a felnőttek, mind a gyerekek számára kedvenc lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A gombóchoz

  • 4 darab tojás Hozzáadott
  • 50 Gram reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 darab zsemle Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

A szószhoz

  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 500 Milliliter tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a gombócokat. A zsemléket áztassuk vízbe, majd csavarjuk ki belőlük a vizet. Keverjük hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, a vajat és a sót. Keverjük össze a hozzávalókat.

2. Lépés

Formázzunk gombócokat a masszából, majd tegyük őket előmelegített sütőbe, és süssük őket aranybarnára.

3. Lépés

Eközben készítsük el a szószt. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd szórjuk bele a lisztet, és folyamatos keverés közben pirítsuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a tejet és a sót.

4. Lépés

Főzzük a szószt, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Szolgáljuk a gombócokat a szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új