Forrás: hanbr from Getty Images
Szárított gomba mártás tejszínnel
Ez a tejszínes szárított gombamártás mély, mégis finom ízű. A tejszín krémes állagot ad a mártásnak, és segít egyensúlyba hozni az erős gombaízt. Ez az egyik kedvenc mártásom.
Hozzávalók
- 50 g Szárított gomba
- 2 Kanálok vaj
- 1 darab közepes hagyma
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 200 ml Főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
A szárított gombát áztassa be vízbe, és hagyja kb. 30 percig duzzadni. Ez idő után szűrje le a gombát, de ne öntse le a vizet - az hasznos lesz a mártásban. A gombalevet általában állni hagyom, hogy a szennyeződések leülepedjenek, majd óvatosan leszűröm.
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát pedig durvára aprítjuk. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg puha és áttetsző nem lesz.
Adja a serpenyőbe a megduzzadt gombát, és a hagymával és a fokhagymával együtt óvatosan pirítsa meg.
Ezután öntse a serpenyőbe a húslevest, amelyben a gomba megduzzadt, és hagyja főni, amíg a térfogata a felére nem csökken. Ezáltal a mártás intenzívebb gombás ízt kap.
Végül adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Hagyjuk a mártást egy darabig főni, hogy a tejszín megfelelően összeérjen a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.