HIRDETŐ

Forrás: hanbr from Getty Images

Szárított gomba mártás tejszínnel

Ez a tejszínes szárított gombamártás mély, mégis finom ízű. A tejszín krémes állagot ad a mártásnak, és segít egyensúlyba hozni az erős gombaízt. Ez az egyik kedvenc mártásom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 g Szárított gomba Hozzáadott
  • 2 Kanálok vaj Hozzáadott
  • 1 darab közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A szárított gombát áztassa be vízbe, és hagyja kb. 30 percig duzzadni. Ez idő után szűrje le a gombát, de ne öntse le a vizet - az hasznos lesz a mártásban. A gombalevet általában állni hagyom, hogy a szennyeződések leülepedjenek, majd óvatosan leszűröm.

2. Lépés

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát pedig durvára aprítjuk. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg puha és áttetsző nem lesz.

3. Lépés

Adja a serpenyőbe a megduzzadt gombát, és a hagymával és a fokhagymával együtt óvatosan pirítsa meg.

4. Lépés

Ezután öntse a serpenyőbe a húslevest, amelyben a gomba megduzzadt, és hagyja főni, amíg a térfogata a felére nem csökken. Ezáltal a mártás intenzívebb gombás ízt kap.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Hagyjuk a mártást egy darabig főni, hogy a tejszín megfelelően összeérjen a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek