HIRDETŐ

Forrás: hanbr from Getty Images

Szárított gomba mártás tejszínnel

Ez a tejszínes szárított gombamártás mély, mégis finom ízű. A tejszín krémes állagot ad a mártásnak, és segít egyensúlyba hozni az erős gombaízt. Ez az egyik kedvenc mártásom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 g Szárított gomba Hozzáadott
  • 2 Kanálok vaj Hozzáadott
  • 1 darab közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A szárított gombát áztassa be vízbe, és hagyja kb. 30 percig duzzadni. Ez idő után szűrje le a gombát, de ne öntse le a vizet - az hasznos lesz a mártásban. A gombalevet általában állni hagyom, hogy a szennyeződések leülepedjenek, majd óvatosan leszűröm.

2. Lépés

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát pedig durvára aprítjuk. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg puha és áttetsző nem lesz.

3. Lépés

Adja a serpenyőbe a megduzzadt gombát, és a hagymával és a fokhagymával együtt óvatosan pirítsa meg.

4. Lépés

Ezután öntse a serpenyőbe a húslevest, amelyben a gomba megduzzadt, és hagyja főni, amíg a térfogata a felére nem csökken. Ezáltal a mártás intenzívebb gombás ízt kap.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Hagyjuk a mártást egy darabig főni, hogy a tejszín megfelelően összeérjen a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új