HIRDETŐ
Szárított gombás risotto
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 The Onion olívaolaj
- 600 g Szárított gombák
- 300 g Gömbölyű szemű rizs
- 1600 ml Zöldségleves
- reszelt sajt
- 4 evőkanál vaj
- 2 db babérlevél
- Szójaszósz
- őrölt fekete bors
- zúzott kömény
- fokhagyma
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Egy nem tapadós serpenyőben hagyjuk kb. 10 percig párolni a friss gombákat szójaszósszal és majoránnával.
2. Lépés
A hagymát és a többi fűszert aranybarnára pirítjuk a fazékban, babérlevéllel együtt. Ezután hozzáadjuk a rizst, alacsony lángon húslevessel felöntjük és kevergetjük. Amikor a rizs már egy kicsit puhább, hozzáadjuk a gombát a levével együtt. Szükség szerint tovább ízesítjük. Amikor a rizs teljesen megfőtt, hozzáadjuk a vajat és a reszelt sajtot.
3. Lépés
Egy ideig főzzük. Levesszük a tűzről és fedő alatt hagyjuk még néhány percig.