Forrás: Denisfilm for iStockPhotos
Szarvasmedálok áfonyamártással
Ez az elegáns ünnepi étel tökéletes különleges alkalmakra. A lédús szarvasmedálok tökéletesen kiegészülnek az édes-savanyú áfonyamártással.
Hozzávalók
Szarvasmedál
- 800 g Szarvasmedálok
- 2 Teáskanál só
- 2 Teáskanál Fekete bors
- 2 evőkanál vaj
áfonyamártás
- 1 Bögre áfonyalekvár
- 200 ml vörösbor
- 200 ml marhahúsleves
- 2 evőkanál méz
- 1 Teáskanál frissen őrölt bors
Eljárás
A szarvasmedálok elkészítéséhez előmelegítsd a sütőt 180 fokra, és hozd szobahőmérsékletre a szarvasmedálokat.
A medáljokat sóval és borssal ízesítsük, majd egy forró serpenyőben, vajjal mindkét oldalukat pirítsuk meg, amíg barnák nem lesznek.
Helyezze a pirított medállokat egy sütőformába, és hagyja őket a előmelegített sütőben kb. 10-15 percig pihenni, amíg elérte a kívánt főzési fokot.
Addig adjuk hozzá az áfonyalekvárt, a vörösbort, a marhahúslevest, a mézet és a borsot egy fazékba, és forraljuk fel.
Hagyja, hogy a szósz közepes hőfokon sűrűsödjön, amíg kissé sűrűbbé válik.
Szolgálja fel a szarvasmedálokat az áfonyaszósszal, és élvezze ezt a finom ételt!