HIRDETŐ

Forrás: Denisfilm for iStockPhotos

Szarvasmedálok áfonyamártással

Ez az elegáns ünnepi étel tökéletes különleges alkalmakra. A lédús szarvasmedálok tökéletesen kiegészülnek az édes-savanyú áfonyamártással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Szarvasmedál

  • 800 g Szarvasmedálok Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott

áfonyamártás

  • 1 Bögre áfonyalekvár Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 200 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 Teáskanál frissen őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A szarvasmedálok elkészítéséhez előmelegítsd a sütőt 180 fokra, és hozd szobahőmérsékletre a szarvasmedálokat.

2. Lépés

A medáljokat sóval és borssal ízesítsük, majd egy forró serpenyőben, vajjal mindkét oldalukat pirítsuk meg, amíg barnák nem lesznek.

3. Lépés

Helyezze a pirított medállokat egy sütőformába, és hagyja őket a előmelegített sütőben kb. 10-15 percig pihenni, amíg elérte a kívánt főzési fokot.

4. Lépés

Addig adjuk hozzá az áfonyalekvárt, a vörösbort, a marhahúslevest, a mézet és a borsot egy fazékba, és forraljuk fel.

5. Lépés

Hagyja, hogy a szósz közepes hőfokon sűrűsödjön, amíg kissé sűrűbbé válik.

6. Lépés

Szolgálja fel a szarvasmedálokat az áfonyaszósszal, és élvezze ezt a finom ételt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek