HIRDETŐ

Forrás: Denisfilm for iStockPhotos

Szarvasmedálok áfonyamártással

Ez az elegáns ünnepi étel tökéletes különleges alkalmakra. A lédús szarvasmedálok tökéletesen kiegészülnek az édes-savanyú áfonyamártással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Szarvasmedál

  • 800 g Szarvasmedálok Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott

áfonyamártás

  • 1 Bögre áfonyalekvár Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 200 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 Teáskanál frissen őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A szarvasmedálok elkészítéséhez előmelegítsd a sütőt 180 fokra, és hozd szobahőmérsékletre a szarvasmedálokat.

2. Lépés

A medáljokat sóval és borssal ízesítsük, majd egy forró serpenyőben, vajjal mindkét oldalukat pirítsuk meg, amíg barnák nem lesznek.

3. Lépés

Helyezze a pirított medállokat egy sütőformába, és hagyja őket a előmelegített sütőben kb. 10-15 percig pihenni, amíg elérte a kívánt főzési fokot.

4. Lépés

Addig adjuk hozzá az áfonyalekvárt, a vörösbort, a marhahúslevest, a mézet és a borsot egy fazékba, és forraljuk fel.

5. Lépés

Hagyja, hogy a szósz közepes hőfokon sűrűsödjön, amíg kissé sűrűbbé válik.

6. Lépés

Szolgálja fel a szarvasmedálokat az áfonyaszósszal, és élvezze ezt a finom ételt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új