HIRDETŐ

Szatmári szilvatorta omlós tésztával

A Szatmári szilvatorta egy gyümölcsös édesség, amely Szatmár területéről származik, ahonnan a torta a nevét is kapta. Szeptemberben érik a szilva, akkor a legfrissebb és legízletesebb. A família minden tagja kedvelni fogja ezt a mennyei házi süteményt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 3 ks egész tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 500 g szatmári szilvabefőtt vagy szilvalekvár Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A finomlisztet egy nagy tálban összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval.

2. Lépés

A vajat apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.

3. Lépés

A tojásokat felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tésztához, és jól összegyúrjuk.

4. Lépés

A tésztát két felé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát.

5. Lépés

A tésztával bélelt tortaforma alját megkenjük a szilvabefőttel vagy szilvalekvárral.

6. Lépés

A maradék tésztát kinyújtjuk, és rátesszük a szilvabefőttre vagy szilvalekvárra.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180°C-on, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a tortát.

8. Lépés

Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új