HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Szedres Pite egy hagyományos magyar desszert

A Szedres Pite egy hagyományos magyar desszert, mely erdei gyümölcsök, elsősorban szedrek bőséges felhasználásával készül. A gyümölcsös édes-savanykás íze és a ropogós tészta remek kombinációt alkot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g szeder Hozzáadott
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 tojás a lekenéshez Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tésztához keverje össze a lisztet, a vajat, a cukrot, a tojásokat, a sót és a sütőport és gyúrja össze alaposan. Tegye félre a tésztát minimum 30 percre pihenni.

2. Lépés

A szedret mossuk meg, szemezzük ki, majd keverjük össze a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral.

3. Lépés

A tészta felét nyújtsuk ki és tegyük egy kivajazott, lisztezett piteformába, a tészta szélét hagyjuk túllógni. Szórjuk meg zsemlemorzsával, majd rakjuk rá a szedret.

4. Lépés

A maradék tésztát is nyújtsuk ki, majd borítsuk rá a gyümölcsre. A túllógó tészta szélét hajtsuk rá a tetejére. Kenjük le tojással.

5. Lépés

Süssük 180 fokon 30 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek