HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Szedres Pite egy hagyományos magyar desszert

A Szedres Pite egy hagyományos magyar desszert, mely erdei gyümölcsök, elsősorban szedrek bőséges felhasználásával készül. A gyümölcsös édes-savanykás íze és a ropogós tészta remek kombinációt alkot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g szeder Hozzáadott
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 tojás a lekenéshez Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tésztához keverje össze a lisztet, a vajat, a cukrot, a tojásokat, a sót és a sütőport és gyúrja össze alaposan. Tegye félre a tésztát minimum 30 percre pihenni.

2. Lépés

A szedret mossuk meg, szemezzük ki, majd keverjük össze a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral.

3. Lépés

A tészta felét nyújtsuk ki és tegyük egy kivajazott, lisztezett piteformába, a tészta szélét hagyjuk túllógni. Szórjuk meg zsemlemorzsával, majd rakjuk rá a szedret.

4. Lépés

A maradék tésztát is nyújtsuk ki, majd borítsuk rá a gyümölcsre. A túllógó tészta szélét hajtsuk rá a tetejére. Kenjük le tojással.

5. Lépés

Süssük 180 fokon 30 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új