Forrás: freepik
Szedres süti
A Szedres süti továbbfejlesztett változata a hagyományos piskótatortának, ahol a friss, édes szeder adja a titkos hozzávalót. Gazdag, lágy sütemény, amely tökéletes desszert egy nyári ebéd vagy vacsora után, vagy kiváló kísérője egy délutáni teás élvezetnek.
Hozzávalók
- 200 g cukor
- 200 g liszt
- 200 g vaj
- 4 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat
- porcukor a tetejére
Eljárás
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és sóval egy nagy tálban.
Egy külön tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.
Adjuk hozzá a tojásmasszához a vajat és a vanília kivonatot.
Szórjuk bele a lisztes keveréket a tojásmasszához, és keverjük jól össze.
Adjuk hozzá a friss szedret és óvatosan dolgozzuk bele az összetevőkbe, hogy ne törjük szét őket.
Öntsünk a masszát egy sütőformába, amit előzőleg kivajaztunk és liszteztünk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 50-60 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Hagyjuk kihűlni a süteményt, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral, és tálaljuk.