HIRDETŐ

Forrás: freepik

Szedres süti

A Szedres süti továbbfejlesztett változata a hagyományos piskótatortának, ahol a friss, édes szeder adja a titkos hozzávalót. Gazdag, lágy sütemény, amely tökéletes desszert egy nyári ebéd vagy vacsora után, vagy kiváló kísérője egy délutáni teás élvezetnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a sütőporral és sóval egy nagy tálban.

2. Lépés

Egy külön tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojásmasszához a vajat és a vanília kivonatot.

4. Lépés

Szórjuk bele a lisztes keveréket a tojásmasszához, és keverjük jól össze.

5. Lépés

Adjuk hozzá a friss szedret és óvatosan dolgozzuk bele az összetevőkbe, hogy ne törjük szét őket.

6. Lépés

Öntsünk a masszát egy sütőformába, amit előzőleg kivajaztunk és liszteztünk.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 50-60 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Hagyjuk kihűlni a süteményt, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új