Forrás: Canva
Székely dödölle
A dödölle könnyen elkészíthető és tápláló, tökéletes választás egy hideg téli napra.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 2 Minden tojás
- 300 g liszt
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 1 Fej vöröshagyma
- 200 g szalonna
Eljárás
A burgonyát megpucoljuk, majd egy fazékban sós vízben megfőzzük.
Amikor a burgonya megfőtt, leszűrjük és egy tálba tesszük. Majd összetörjük és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krumpli kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. Sóval ízlés szerint ízesítjük.
A masszát alaposan összekeverjük, majd kis gombócokat formálunk belőle.
Egy nagy fazékban felteszünket forralni. Amikor a víz felforrt, beletesszük a dödölle gombócokat, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a vízínére. Ezután még 5 percig főzzük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szalonnát Addjuk, amíg a szalonna aranybarnára sül.
Amint megfőtt a dödölle leszűrjük.Tálalásnál vöshagymát és szalonnát szórunk a tetejé.