HIRDETŐ

Forrás: Canva

Székely dödölle

A dödölle könnyen elkészíthető és tápláló, tökéletes választás egy hideg téli napra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 Minden tojás Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 200 g szalonna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A burgonyát megpucoljuk, majd egy fazékban sós vízben megfőzzük.

2. Lépés

Amikor a burgonya megfőtt, leszűrjük és egy tálba tesszük. Majd összetörjük és hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Amikor a krumpli kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. Sóval ízlés szerint ízesítjük.

4. Lépés

A masszát alaposan összekeverjük, majd kis gombócokat formálunk belőle.

5. Lépés

Egy nagy fazékban felteszünket forralni. Amikor a víz felforrt, beletesszük a dödölle gombócokat, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a vízínére. Ezután még 5 percig főzzük.

6. Lépés

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szalonnát Addjuk, amíg a szalonna aranybarnára sül.

7. Lépés

Amint megfőtt a dödölle leszűrjük.Tálalásnál vöshagymát és szalonnát szórunk a tetejé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új