HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Szezonális kalácspuding
A húsvéti maradékokból összeállított desszert.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 4 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg vaj
- 4 ks tojás
- 5 ek cukor
- 1 ks citrom reszelt héja
- 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcsök
- 1 ks fonott kalács
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A tejet, a tejszínt, az olvasztott vajat, tojást és cukrot egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
2. Lépés
A sütőtálat kivajazzuk, és szórunk bele egy nagy marék erdei gyümölcsöt. Sorban kirakjuk a sütőtálat a felszeletelt kaláccsal, ráöntjük a tojásos-tejes keveréket, és a tetejére rászórjuk a maradék erdei gyümölcsöt.
3. Lépés
Alufóliával lefedve 20 percig sütjük 180 fokos sütőben, majd fólia nélkül még további 10 percig.