HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Szicíliai padlizsán spagetti Alla Norma

Ez a recept a friss paradicsom és a padlizsán aromás keverékéről szól, a chili és a bazsalikom kiegyensúlyozott ízével. A sózott ricotta sajt csodálatos teteje harmonikusan összefogja az egészet, és az olasz konyha remekművévé teszi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 400 g Spagetti Hozzáadott
  • 400 g Paradicsomkonzerv Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Chili (piros) Hozzáadott
  • Egy marék friss bazsalikomlevél Hozzáadott
  • 100 g Ricotta Salata (szükség esetén parmezánnal helyettesíthető) Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 EL extra szűz olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük a padlizsán félcentis szeletekre vágásával. Minden réteget sózzunk meg egy szűrőben, és hagyjuk állni kb. 30 percig. Ez segít kivonni a padlizsán keserűségét, ezt a tippet a legjobbaktól tanultam. Végül öblítse le a padlizsánokat, és törölje szárazra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsünk olajat. Adjuk hozzá a padlizsánszeleteket, és süssük mindkét oldalukon barnára. Meg kell puhulniuk, de nem szabad pépesnek lenniük - a tökéletes textúra a kulcs.

3. Lépés

Amíg a padlizsán fő, forraljon fel egy fazék sós vizet a spagettinek. Ne feledje mindig megsózni a tésztavizet - ez segíti a tészta ízesítését belülről kifelé. Főzd meg a spagettit a csomagolás utasításai szerint.

4. Lépés

Közben aprítsa fel a fokhagymát és vágja fel a chilit. Egy külön serpenyőben adjunk hozzá egy kevés olajat, a fokhagymát és a chilit, és pároljuk, amíg aromás nem lesz. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, és törjük szét egy kanállal. Hagyja ezt addig főni, amíg kissé besűrűsödik; ez általában körülbelül 15 percig tart, de itt bízzon az ösztöneiben.

5. Lépés

Ekkorra a tésztának készen kell lennie. Csöpögtesse le, miközben egy kis tésztavizet tart meg. Ha egy kis tésztavizet adunk a szószhoz, az segít besűríteni a szószt, és jobban tapad a tésztához, ezt a tippet minden otthoni barátommal megosztottam.

6. Lépés

Keverje bele a főtt padlizsánt és az apróra vágott bazsalikomot a paradicsomszószba.

7. Lépés

A lecsöpögtetett spagettit keverje össze a mártással. Alaposan keverjük össze, hogy minden egyes spagettiszálat bevonjon a szósz.

8. Lépés

Tálalja forrón, díszítse bőséges Ricotta Salata (vagy parmezán) reszelékkel és néhány friss bazsalikomlevéllel a tetején, ez minden egyes falatnál megpecsételi az üzletet, és az ízek szimfóniáját hozza létre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Karfiol

66 receptek

Reggeli

427 receptek

Szlovák

57 receptek

Brokkoli

71 receptek

Tojás

287 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek