Forrás: Freepik
Szicíliai padlizsán spagetti Alla Norma
Ez a recept a friss paradicsom és a padlizsán aromás keverékéről szól, a chili és a bazsalikom kiegyensúlyozott ízével. A sózott ricotta sajt csodálatos teteje harmonikusan összefogja az egészet, és az olasz konyha remekművévé teszi.
Hozzávalók
- 1 nagy padlizsán
- 400 g Spagetti
- 400 g Paradicsomkonzerv
- 3 szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Chili (piros)
- Egy marék friss bazsalikomlevél
- 100 g Ricotta Salata (szükség esetén parmezánnal helyettesíthető)
- só ízlés szerint
- 4 EL extra szűz olívaolaj
Eljárás
Kezdjük a padlizsán félcentis szeletekre vágásával. Minden réteget sózzunk meg egy szűrőben, és hagyjuk állni kb. 30 percig. Ez segít kivonni a padlizsán keserűségét, ezt a tippet a legjobbaktól tanultam. Végül öblítse le a padlizsánokat, és törölje szárazra.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsünk olajat. Adjuk hozzá a padlizsánszeleteket, és süssük mindkét oldalukon barnára. Meg kell puhulniuk, de nem szabad pépesnek lenniük - a tökéletes textúra a kulcs.
Amíg a padlizsán fő, forraljon fel egy fazék sós vizet a spagettinek. Ne feledje mindig megsózni a tésztavizet - ez segíti a tészta ízesítését belülről kifelé. Főzd meg a spagettit a csomagolás utasításai szerint.
Közben aprítsa fel a fokhagymát és vágja fel a chilit. Egy külön serpenyőben adjunk hozzá egy kevés olajat, a fokhagymát és a chilit, és pároljuk, amíg aromás nem lesz. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, és törjük szét egy kanállal. Hagyja ezt addig főni, amíg kissé besűrűsödik; ez általában körülbelül 15 percig tart, de itt bízzon az ösztöneiben.
Ekkorra a tésztának készen kell lennie. Csöpögtesse le, miközben egy kis tésztavizet tart meg. Ha egy kis tésztavizet adunk a szószhoz, az segít besűríteni a szószt, és jobban tapad a tésztához, ezt a tippet minden otthoni barátommal megosztottam.
Keverje bele a főtt padlizsánt és az apróra vágott bazsalikomot a paradicsomszószba.
A lecsöpögtetett spagettit keverje össze a mártással. Alaposan keverjük össze, hogy minden egyes spagettiszálat bevonjon a szósz.
Tálalja forrón, díszítse bőséges Ricotta Salata (vagy parmezán) reszelékkel és néhány friss bazsalikomlevéllel a tetején, ez minden egyes falatnál megpecsételi az üzletet, és az ízek szimfóniáját hozza létre.