HIRDETŐ

Szilvalekvár hagyományosan

Ez a szilvalekvár hagyományosan magyar recept mindig sikert arat. Kellemes illatú, zamatos, édes ízű lekvár, amit a legtöbb ember szeret. A recept egyszerű, és garantáltan hatalmas örömet szerezhet, ha ajándékba is adja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 5 kg érett szilva Hozzáadott
  • 112 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 5 ks citromléje Hozzáadott
  • 5 evőkanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a magjukat.

2. Lépés

Egy nagy lábosba téve az érett szilvákat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, az őrölt fahéjat és a vaníliarúd belsejét.

3. Lépés

Lassú tűzön, időnként megkeverve, körülbelül 2 órán át főzzük a szilvát, amíg el nem kezd sűrűsödni.

4. Lépés

Miután a lekvár elérte a megfelelő állagot, vegyük le a tűzről.

5. Lépés

Sterilizáljuk a lekvárüvegeket (forró vízben 10 percig), majd töltsük meg őket a forró lekvárral.

6. Lépés

Alaposan zárjuk le az üvegeket, és fordítsuk őket fejjel lefelé. A fejjel lefelé álló üvegeket pár óráig hagyjuk így, hogy alaposan lezáródjanak, majd tegyük hűvösebb helyre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek