HIRDETŐ

Szilvalekvár hagyományosan

Ez a szilvalekvár hagyományosan magyar recept mindig sikert arat. Kellemes illatú, zamatos, édes ízű lekvár, amit a legtöbb ember szeret. A recept egyszerű, és garantáltan hatalmas örömet szerezhet, ha ajándékba is adja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 5 kg érett szilva Hozzáadott
  • 112 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 5 ks citromléje Hozzáadott
  • 5 evőkanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a magjukat.

2. Lépés

Egy nagy lábosba téve az érett szilvákat, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, az őrölt fahéjat és a vaníliarúd belsejét.

3. Lépés

Lassú tűzön, időnként megkeverve, körülbelül 2 órán át főzzük a szilvát, amíg el nem kezd sűrűsödni.

4. Lépés

Miután a lekvár elérte a megfelelő állagot, vegyük le a tűzről.

5. Lépés

Sterilizáljuk a lekvárüvegeket (forró vízben 10 percig), majd töltsük meg őket a forró lekvárral.

6. Lépés

Alaposan zárjuk le az üvegeket, és fordítsuk őket fejjel lefelé. A fejjel lefelé álló üvegeket pár óráig hagyjuk így, hogy alaposan lezáródjanak, majd tegyük hűvösebb helyre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új