HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: tiburi

Szilvalekvár

Fenséges szilvalekvár, ami tökéletes sütemények sütéséhez, palacsinta tölteléknek, vagy csak úgy, kenyerre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 kg Szilva Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 bal Zselésítő cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Öblítse le a szilvákat, távolítsa el a magokat és vágja kisebb darabokra.

2. Lépés

Főzzétek a szilvát mérsékelt tűzön, és időnként kevergessétek, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Amikor a szilvák kiadják a levüket, adj hozzá cukrot és zselésítőcukrot.

4. Lépés

Keverje jól össze, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és főzze tovább, amíg a lekvár el nem éri a kívánt állagot.

5. Lépés

A kész lekvárt töltse sterilizált üvegekbe és szorosan zárja le őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új