HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: tiburi
Szilvalekvár
Fenséges szilvalekvár, ami tökéletes sütemények sütéséhez, palacsinta tölteléknek, vagy csak úgy, kenyerre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 2 kg Szilva
- 1 kg cukor
- 1 bal Zselésítő cukor
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
Öblítse le a szilvákat, távolítsa el a magokat és vágja kisebb darabokra.
2. Lépés
Főzzétek a szilvát mérsékelt tűzön, és időnként kevergessétek, hogy ne égjen oda.
3. Lépés
Amikor a szilvák kiadják a levüket, adj hozzá cukrot és zselésítőcukrot.
4. Lépés
Keverje jól össze, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és főzze tovább, amíg a lekvár el nem éri a kívánt állagot.
5. Lépés
A kész lekvárt töltse sterilizált üvegekbe és szorosan zárja le őket.