HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Szilvalekváros derelye

A szilvalekváros derelye egy hagyományos magyar desszert, ami finom és gyorsan elkészíthető. Az egyszerű, mégis ízletes töltelékkel ez a recept garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 300 g szilvalekvár Hozzáadott

Egyéb

  • 4 ek olaj Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Elkészítjük a tésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a vajat és egy csipet sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha kész, letakarjuk és hűtőben pihentetjük 30 percig.

2. Lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. A szilvalekvárt simára keverjük.

3. Lépés

A tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb, négyzet alakú darabokra vágjuk, amire teszünk egy kiskanálnyi lekvárt. A tésztadarabokat diagonálisan összehajtjuk, és a széleit jól összenyomjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki.

4. Lépés

Forrásba lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a derelyéket, amik megsülnek, amint a víz tetejére úsznak. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.

5. Lépés

Az olajban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új