HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Szilvalekváros derelye

A szilvalekváros derelye egy hagyományos magyar desszert, ami finom és gyorsan elkészíthető. Az egyszerű, mégis ízletes töltelékkel ez a recept garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 300 g szilvalekvár Hozzáadott

Egyéb

  • 4 ek olaj Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Elkészítjük a tésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a vajat és egy csipet sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha kész, letakarjuk és hűtőben pihentetjük 30 percig.

2. Lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. A szilvalekvárt simára keverjük.

3. Lépés

A tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb, négyzet alakú darabokra vágjuk, amire teszünk egy kiskanálnyi lekvárt. A tésztadarabokat diagonálisan összehajtjuk, és a széleit jól összenyomjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki.

4. Lépés

Forrásba lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a derelyéket, amik megsülnek, amint a víz tetejére úsznak. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.

5. Lépés

Az olajban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek