HIRDETŐ
Szilvás Gombóc - a tradicionális íz élménye
Egy olyan desszert, amely a magyar konyha egyik kedvence.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg szilva meghámozva és magozva
- 2 Csésze cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 Csomag darált dió g
- 2 evőkanál vaj
- 2 Csomag tészta pl darált káposzta tészta g
- 1 tojás
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A szilvát pürésítsük össze egy turmixgépben, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, darált diót és vajat, majd jól keverjük össze.
2. Lépés
A tésztát nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket.
3. Lépés
Tegyünk egy-egy evőkanál szilvás tölteléket a tészta négyzetek közepére, és a széleit összehajtva formáljunk belőle gombócot.
4. Lépés
A tojást verjük fel egy tálban, és a gombócokat meglocsoljuk vele.
5. Lépés
Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és a szilva meggörbül.
6. Lépés
Tálaljuk melegen, forró tejjel, habtejszínnel, vagy vaníliás cukorral.