HIRDETŐ

Szilvás Gombóc - a tradicionális íz élménye

Egy olyan desszert, amely a magyar konyha egyik kedvence.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg szilva meghámozva és magozva Hozzáadott
  • 2 Csésze cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag darált dió g Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 Csomag tészta pl darált káposzta tészta g Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A szilvát pürésítsük össze egy turmixgépben, hozzáadjuk a cukrot, lisztet, darált diót és vajat, majd jól keverjük össze.

2. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket.

3. Lépés

Tegyünk egy-egy evőkanál szilvás tölteléket a tészta négyzetek közepére, és a széleit összehajtva formáljunk belőle gombócot.

4. Lépés

A tojást verjük fel egy tálban, és a gombócokat meglocsoljuk vele.

5. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és a szilva meggörbül.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, forró tejjel, habtejszínnel, vagy vaníliás cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek