HIRDETŐ

Szilvás lepény

Ez a finom sütemény tökéletes választás lehet desszertként vagy akár egy délutáni kávé mellé is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

1 perc.
1. Lépés

Először készítsünk szilvakompótot. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvát, majd tegyük egy lábasba. Adjunk hozzá néhány evőkanál cukrot és kevés vizet, majd főzzük lassú tűzön, amíg a szilva megpuhul és szaftossá válik. A kompótot tegyük félre hűlni.

2. Lépés

Közben készítsük el a tésztát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük habosra a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, majd öntsük hozzá a tejet.

4. Lépés

Lassan keverjük hozzá a száraz összetevőket a vajas keverékhez, amíg egy sima tésztát kapunk.

5. Lépés

Egy sütőformát kenjünk ki vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, és egyengessük el.

6. Lépés

A tészta tetejére helyezzük el a kihűlt szilvakompótot.

7. Lépés

7.Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd tegyük be a süteményt. Süssük kb. 30- percig, amíg aranybarnára sül.

8. Lépés

Miután kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új