HIRDETŐ

Szilvás morzsasüti

Az igazán friss és gyümölcsös sütemények szerelmeseinek tökéletes választás a szilvás morzsasüti. A puha tészta, a savanykás gyümölcs és az omlós morzsa harmóniája az egyszerűségével hódít. Kellemes desszert lehet a családi ebédek lezárására vagy egy jó könyv mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 400 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 112 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mielőtt nekifognánk a sütemény elkészítésének, először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. Lépés

A szilvákat mossuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk félbe. Egy tálban keverjük össze a szilvát a fahéjjal és egy kevés cukorral. Hagyjuk állni.

3. Lépés

A tésztához tegyük a lisztet, a sütőport, a cukrot, az egész tojást, a sót és a felolvasztott vajat egy tálba. Gyúrjuk össze őket, majd osszuk két részre.

4. Lépés

Az egyik tésztarészt nyújtsuk ki a tepsin. Szórjuk meg 1-2 evőkanál zsemlemorzsával, majd tegyük rá a szilvás keveréket.

5. Lépés

A másik tésztarészt morzsoljuk rá a szilvára.

6. Lépés

Süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új