Szilvás morzsasüti
Az igazán friss és gyümölcsös sütemények szerelmeseinek tökéletes választás a szilvás morzsasüti. A puha tészta, a savanykás gyümölcs és az omlós morzsa harmóniája az egyszerűségével hódít. Kellemes desszert lehet a családi ebédek lezárására vagy egy jó könyv mellé.
Hozzávalók
- 500 g szilva
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 400 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 11⁄2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fahéj ízlés szerint
Eljárás
Mielőtt nekifognánk a sütemény elkészítésének, először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A szilvákat mossuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk félbe. Egy tálban keverjük össze a szilvát a fahéjjal és egy kevés cukorral. Hagyjuk állni.
A tésztához tegyük a lisztet, a sütőport, a cukrot, az egész tojást, a sót és a felolvasztott vajat egy tálba. Gyúrjuk össze őket, majd osszuk két részre.
Az egyik tésztarészt nyújtsuk ki a tepsin. Szórjuk meg 1-2 evőkanál zsemlemorzsával, majd tegyük rá a szilvás keveréket.
A másik tésztarészt morzsoljuk rá a szilvára.
Süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.