HIRDETŐ

Szilvaszósz, köretként vagy húsok mellé

A szilvaszósz egy egyszerű, de ízletes fogás, ami köretként, húsok mellé, de akár desszertként is fogyasztható. A szilva természetes édessége kiválóan harmonizál a fűszerekkel, és egy igazán különleges ízélményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss szilva Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja és leve Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ek vanília kivonat Hozzáadott
  • 2 ek víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a szilvákat, vágjuk félbe őket és távolítsuk el a magjaikat.

2. Lépés

Dobd a szilvákat egy nagy lábasba, add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a fahéjat és a vaníliát.

3. Lépés

Adj hozzá két evőkanál vizet, hogy segítsen a szilvának elindítani a levet.

4. Lépés

Főzd közepes lángon, kevergetve, amíg a szilva teljesen össze nem esik és szószszerű állagot nem kap. Ez körülbelül 20 percig tart.

5. Lépés

Ha túl híg lenne a szósztól, akkor magasabb hőfokon addig főzd, amíg kívánt sűrűségű nem lesz.

6. Lépés

A szilvaszószt melegen tálald, grillázshoz, húsok mellé köretként, vagy hagyd kihűlni és desszertként, például vaníliafagylalt mellé tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek