HIRDETŐ

Szilvaszósz, köretként vagy húsok mellé

A szilvaszósz egy egyszerű, de ízletes fogás, ami köretként, húsok mellé, de akár desszertként is fogyasztható. A szilva természetes édessége kiválóan harmonizál a fűszerekkel, és egy igazán különleges ízélményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss szilva Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja és leve Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ek vanília kivonat Hozzáadott
  • 2 ek víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a szilvákat, vágjuk félbe őket és távolítsuk el a magjaikat.

2. Lépés

Dobd a szilvákat egy nagy lábasba, add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a fahéjat és a vaníliát.

3. Lépés

Adj hozzá két evőkanál vizet, hogy segítsen a szilvának elindítani a levet.

4. Lépés

Főzd közepes lángon, kevergetve, amíg a szilva teljesen össze nem esik és szószszerű állagot nem kap. Ez körülbelül 20 percig tart.

5. Lépés

Ha túl híg lenne a szósztól, akkor magasabb hőfokon addig főzd, amíg kívánt sűrűségű nem lesz.

6. Lépés

A szilvaszószt melegen tálald, grillázshoz, húsok mellé köretként, vagy hagyd kihűlni és desszertként, például vaníliafagylalt mellé tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új