Forrás: Pixabay: HomeMaker
Szilveszteri muffin
Szilveszteri banzájhoz, pezsgős koccintásokhoz tökéletes édesség ez a muffin. Bátran készítse el, és élvezze az ünnepi hangulatot a családjával. Jó sütést kívánok!
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 Csomag muffin papír
Eljárás
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffin formákat be rakjuk a papírral.
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot egy nagyobb tálba összekeverjük. Fontos, hogy minden alaposan összekeveredjen, mivel ez biztosítja a muffinok egyenletes textúráját.
Egy másik tálban összekeverjük a tejet, az olvasztott vajat és a tojásokat. Adjunk a tojásoknak pár percet, hogy szobahőmérsékletre melegedjenek mielőtt hozzáadnánk a többi hozzávalóhoz, ez segít abban, hogy könnyebben összekeveredjenek.
Az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és jól eldolgozzuk. Ha túl sokáig keverjük, a muffinok kemények lehetnek, ezért csak addig keverjük, amíg az összetevők éppen hogy összeérnek.
Az elkészült tésztát két felé osztjuk, az egyik részhez hozzákeverjük a kakaóport.
A muffin formákba kanalazzuk a tésztát, először a sima, majd a kakaós részt. Kisebb kanalat használjunk a tészta adagolásához, hogy ne ragadjon minden a kezünkhöz.
Az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Óvatosan tűpróbát végezzünk a sütési idő vége felé, hogy biztosan ne égjenek meg.
A muffinokat teljesen kihűtjük mielő fogyasztjuk. Tipikus hiba szilveszteri kapkodásban elfelejteni hűlni hagyni őket és a csokoládé bizony forró lehet.