HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: HomeMaker

Szilveszteri muffin

Szilveszteri banzájhoz, pezsgős koccintásokhoz tökéletes édesség ez a muffin. Bátran készítse el, és élvezze az ünnepi hangulatot a családjával. Jó sütést kívánok!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 15 dkg étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 Csomag muffin papír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffin formákat be rakjuk a papírral.

2. Lépés

A lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot egy nagyobb tálba összekeverjük. Fontos, hogy minden alaposan összekeveredjen, mivel ez biztosítja a muffinok egyenletes textúráját.

3. Lépés

Egy másik tálban összekeverjük a tejet, az olvasztott vajat és a tojásokat. Adjunk a tojásoknak pár percet, hogy szobahőmérsékletre melegedjenek mielőtt hozzáadnánk a többi hozzávalóhoz, ez segít abban, hogy könnyebben összekeveredjenek.

4. Lépés

Az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és jól eldolgozzuk. Ha túl sokáig keverjük, a muffinok kemények lehetnek, ezért csak addig keverjük, amíg az összetevők éppen hogy összeérnek.

5. Lépés

Az elkészült tésztát két felé osztjuk, az egyik részhez hozzákeverjük a kakaóport.

6. Lépés

A muffin formákba kanalazzuk a tésztát, először a sima, majd a kakaós részt. Kisebb kanalat használjunk a tészta adagolásához, hogy ne ragadjon minden a kezünkhöz.

7. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Óvatosan tűpróbát végezzünk a sütési idő vége felé, hogy biztosan ne égjenek meg.

8. Lépés

A muffinokat teljesen kihűtjük mielő fogyasztjuk. Tipikus hiba szilveszteri kapkodásban elfelejteni hűlni hagyni őket és a csokoládé bizony forró lehet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új