HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: lukinIgor

Szlovák káposztaleves

Ez a gazdag és ízes leves a tradicionális szlovák konyha egyik legnépszerűbb fogása, amely a hideg téli hónapokban igazán melegítő hatású. A káposzta és a füstölt hús kombinációja, valamint a leves savanykás íze érdekes és különleges ízkombinációt eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 500 g füstölt csülök Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks szemes bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 darab hagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A savanyú káposztát öblítsük le, majd vágjuk fel kisebb darabokra. A füstölt csülköt is daraboljuk fel.

2. Lépés

Egy nagy fazékban tegyük fel főni a felvágott húst és a szemes borsot. Adjuk hozzá a babérlevelet és a felaprított hagymát.

3. Lépés

Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a felaprított káposztát és a fokhagymát. Főzzük így tovább, míg a káposzta is megpuhul.

4. Lépés

Szórjuk bele a paprikát, keverjük jól össze, majd főzzük tovább a levest. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet.

5. Lépés

Amikor a leves kész, tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek