HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: lukinIgor

Szlovák káposztaleves

Ez a gazdag és ízes leves a tradicionális szlovák konyha egyik legnépszerűbb fogása, amely a hideg téli hónapokban igazán melegítő hatású. A káposzta és a füstölt hús kombinációja, valamint a leves savanykás íze érdekes és különleges ízkombinációt eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 500 g füstölt csülök Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks szemes bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 darab hagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A savanyú káposztát öblítsük le, majd vágjuk fel kisebb darabokra. A füstölt csülköt is daraboljuk fel.

2. Lépés

Egy nagy fazékban tegyük fel főni a felvágott húst és a szemes borsot. Adjuk hozzá a babérlevelet és a felaprított hagymát.

3. Lépés

Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a felaprított káposztát és a fokhagymát. Főzzük így tovább, míg a káposzta is megpuhul.

4. Lépés

Szórjuk bele a paprikát, keverjük jól össze, majd főzzük tovább a levest. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet.

5. Lépés

Amikor a leves kész, tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új