Forrás: Pixabay: lukinIgor
Szlovák káposztaleves
Ez a gazdag és ízes leves a tradicionális szlovák konyha egyik legnépszerűbb fogása, amely a hideg téli hónapokban igazán melegítő hatású. A káposzta és a füstölt hús kombinációja, valamint a leves savanykás íze érdekes és különleges ízkombinációt eredményez.
Hozzávalók
- 1 Fej savanyú káposzta
- 500 g füstölt csülök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks szemes bors
- 2 evőkanál Paprika
- 1 ks babérlevél
- 1 darab hagyma
Eljárás
A savanyú káposztát öblítsük le, majd vágjuk fel kisebb darabokra. A füstölt csülköt is daraboljuk fel.
Egy nagy fazékban tegyük fel főni a felvágott húst és a szemes borsot. Adjuk hozzá a babérlevelet és a felaprított hagymát.
Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a felaprított káposztát és a fokhagymát. Főzzük így tovább, míg a káposzta is megpuhul.
Szórjuk bele a paprikát, keverjük jól össze, majd főzzük tovább a levest. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet.
Amikor a leves kész, tálaljuk forrón.