HIRDETŐ

Forrás: s.tomkae from Canva

Szőlő tinktúra

A szőlőlikőr az egyik kedvenc receptem a téli estékre. Édes-savanykás íze, aromás illata és gyönyörű színe a szőlőszüreten töltött őszi napokat juttatja eszembe. Ennek a tinktúrának az elkészítése egy kis türelmet igényel, de a végeredmény megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg Szőlő Hozzáadott
  • 12 kg Cukor Hozzáadott
  • 12 liter Szeszes italok Hozzáadott
  • 5 pcs szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 gallyak Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük a szőlő alapos mosásával.

2. Lépés

Ezután tegyük át a szőlőt egy üvegbe, adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Mindent alaposan keverjünk össze, amíg a cukor elkezd feloldódni.

3. Lépés

Amikor a cukor majdnem teljesen feloldódott, adjuk hozzá a vodkát. Keverje össze az összetevőket, amíg egynemű állagot nem kap.

4. Lépés

Az üveget lefedjük a keverékünkkel, és sötét, hűvös helyen hagyjuk 3-4 hétig. Ez idő alatt többször megkeverjük a tinktúrát.

5. Lépés

Miután ez az idő letelt, a tinktúrát sűrű szitán vagy gézen át kell szűrni, eltávolítva a maradék gyümölcsöket és fűszereket.

6. Lépés

Öntse a likőrt üvegekbe. Palackozás után a likőr azonnal fogyasztható, de én azt javaslom, hogy várjunk néhány napot - így még mélyebb lesz az íze és az aromája.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek