HIRDETŐ

Forrás: s.tomkae from Canva

Szőlő tinktúra

A szőlőlikőr az egyik kedvenc receptem a téli estékre. Édes-savanykás íze, aromás illata és gyönyörű színe a szőlőszüreten töltött őszi napokat juttatja eszembe. Ennek a tinktúrának az elkészítése egy kis türelmet igényel, de a végeredmény megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg Szőlő Hozzáadott
  • 12 kg Cukor Hozzáadott
  • 12 liter Szeszes italok Hozzáadott
  • 5 pcs szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 gallyak Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük a szőlő alapos mosásával.

2. Lépés

Ezután tegyük át a szőlőt egy üvegbe, adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Mindent alaposan keverjünk össze, amíg a cukor elkezd feloldódni.

3. Lépés

Amikor a cukor majdnem teljesen feloldódott, adjuk hozzá a vodkát. Keverje össze az összetevőket, amíg egynemű állagot nem kap.

4. Lépés

Az üveget lefedjük a keverékünkkel, és sötét, hűvös helyen hagyjuk 3-4 hétig. Ez idő alatt többször megkeverjük a tinktúrát.

5. Lépés

Miután ez az idő letelt, a tinktúrát sűrű szitán vagy gézen át kell szűrni, eltávolítva a maradék gyümölcsöket és fűszereket.

6. Lépés

Öntse a likőrt üvegekbe. Palackozás után a likőr azonnal fogyasztható, de én azt javaslom, hogy várjunk néhány napot - így még mélyebb lesz az íze és az aromája.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új