HIRDETŐ

Szőlőleves

Szemerkélő nyári eső, hűvös esti szél - ilyenkor jön jól egy kis meleg, leves. Próbálja ki ezt a finom magyar édességet, amely lágyan terül szét a szájában. A friss szőlőből készült leves pazar aromájával és zamatával elvarázsol mindenkit, a citromlé és a cukor pedig egyensúlyt hoz bele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g érett szőlő Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Mosson meg 500 g érett szőlőt, majd tegye őket egy lábasba. Adj hozzá 4 evőkanál cukrot, a citromlevet, és a vanília rudat. Öntsön a gyümölcsre annyi vizet, hogy ellepje, majd kezdje el főzni alacsony-közepes lángon.

2. Lépés

Amikor a szőlő megpuhult, vegye ki a vanília rudat, majd pürésítse le a gyümölcsöt. Hagyja, hogy a keverék újra felforrjon.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a tejet, a keményítőt és egy csipet sót, amíg sima nem lesz. Öntse a keveréket a forrásban lévő szőlőlevesbe, majd főzze további 5 percig.

4. Lépés

Ha a leves elég sűrű, vegye le a tűzről, és hagyja hűlni. Az ízesítéshez adjon hozzá több cukrot vagy citromlevet, ha szükséges.

5. Lépés

Tálalja a levest hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új