Születésnapi torta házilag
Egyszerű születésnapi torta.
Hozzávalók
Gyakran
- 15 darab tojás
- 180 g gluténmentes liszt
- 180 g Porcukor
- Csipet Só
- 2 tk vanília kivonat
Puding
- 1 l Tej
- 2 Gluténmentes puding varázslat
- 4 EK kristálycukor
Maszkrem
- 250 g Szobahőmérsékletű vaj
- 250 g Porcukor
- 30 ml Tej
- 1 EK vanília kivonat
A harmadikra
- eperlekvár
Díszítés
- Csokoládés rizs
- Vágószerszámok
Eljárás
Először készítsük el a pudingot pontosan a recept szerint. A kész pudingot hagyjuk megdermedni két azonos nagyságú, élelmiszer-fóliával kibélelt kerek formában. Takarjuk le őket a tetején is, hogy ne legyen rajtuk héj.
Forrás: Youtube
Elkészítjük a tésztát. Három egyforma nagyságú szeletet vágunk belőle. Felverjük a tojássárgáját a cukorral. Hozzáadjuk a sót, a vanília kivonatot. Belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjékből habot verünk. Ezt azután óvatosan beledolgozzuk a tésztába. A tésztát három egyforma formába osztjuk, sütőpapírral bélelt. Sütjük a előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15 percig.
Forrás: Youtube
Kiválasztjuk a kihűlt rétegeket és elkezdjük elrakni. Azt első rétegre lekvárt kenünk, rásütjük a megdermedt pudingot és hozzáadjuk a következő réteget. Újra lekvárt kenünk rá és hozzáadjuk a második pudingot. Hozzáadjuk a harmadik réteget.
Forrás: Youtube
Készítsünk vajkrémet. A megpuhult vajat habosra verjük a cukorral. Egy kevés tejjel hígítjuk, és vanília kivonattal ízesítjük. Addig verjük a krémet, amíg kellően habos nem lesz.
Forrás: Youtube
A teljes tortát most vajkrémmel kennjük meg. Díszítjük csokoládé rizzsel és születésnapi felirattal. Hagyjuk rendesen megdermedni.
Forrás: Youtube