Szuper finom, nagyon egyszerű Őszibarack dzsem
Az őszibarack dzsem szuper finom, nagyon egyszerű és gyorsan el is készíthető. Az őszibarack önmagában is lenyűgözően finom, de ha dzsemmé alakítjuk, igazi ízkavalkáddá női ki magát. Egy kis vajaskenyérrel kényeztetheted magadat reggeli közben, vagy édesítheted vele a süteményeket.
Hozzávalók
- 1 kg érett őszibarack
- 500 g cukor
- 1 citrom leve
- vaníliarúd
Eljárás
Az őszibarackokat mossuk meg, majd hámozzuk meg és magozzuk ki. Vágjuk apró darabokra.
Tettszünk egy nagy lábosba, öntsük hozzá a cukrot és facsarjuk rá a citrom levét.
Lassú tűzön, kevergetve főzzük, míg a gyümölcs szétesik és a cukor teljesen feloldódik.
Adjuk hozzá a vaníliarudat és főzzük még 15-20 percig, míg a dzsem besűrűsödik.
Ezután vonjuk le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.
Dzsemes üvegekbe töltjük a lekvárt, jól lezárjuk és száraz, hűvös helyen tároljuk.