HIRDETŐ

Szuper finom, nagyon egyszerű Őszibarack dzsem

Az őszibarack dzsem szuper finom, nagyon egyszerű és gyorsan el is készíthető. Az őszibarack önmagában is lenyűgözően finom, de ha dzsemmé alakítjuk, igazi ízkavalkáddá női ki magát. Egy kis vajaskenyérrel kényeztetheted magadat reggeli közben, vagy édesítheted vele a süteményeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg érett őszibarack Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az őszibarackokat mossuk meg, majd hámozzuk meg és magozzuk ki. Vágjuk apró darabokra.

2. Lépés

Tettszünk egy nagy lábosba, öntsük hozzá a cukrot és facsarjuk rá a citrom levét.

3. Lépés

Lassú tűzön, kevergetve főzzük, míg a gyümölcs szétesik és a cukor teljesen feloldódik.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vaníliarudat és főzzük még 15-20 percig, míg a dzsem besűrűsödik.

5. Lépés

Ezután vonjuk le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

6. Lépés

Dzsemes üvegekbe töltjük a lekvárt, jól lezárjuk és száraz, hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új