Forrás: ivanmateev from Getty Images Signature
Tagliatelle brokkolival
A brokkolis tagliatelle az egyik kedvenc ételem. Gyakran készítem ezt az ételt a családomnak vacsorára. Ráadásul vegetáriánus és egészséges étel, így még a legigényesebb ínyenceknek is tetszeni fog! Ahogy a paszta és a brokkoli együtt alkotja az ízharmóniát, az igazán felejthetetlen.
Hozzávalók
- 400 g tagliatelle
- 1 pcs Nagy brokkoli
- 3 fogak Fokhagyma
- 100 ml Olívaolajok
- 1⁄4 teáskanál Sók
- 1⁄4 teáskanál bors
- 100 g parmezán sajt
Eljárás
Kezdjük a tészta főzésével a csomagoláson található utasítás szerint. Ne feledje, hogy a tagliatelle-nek al dente-nek kell lennie, hogy ne legyen túl puha, amikor hozzáadja a szószt. Ez az étel sikerének kulcsa.
Közben forró vízzel leforrázzuk a brokkolit, és apró virágokra osztjuk. Javaslom, hogy ne vágjuk túl apróra a brokkolit, mert túl puha lesz, és elveszítheti az ízét.
Tegyünk 100 ml olívaolajat egy serpenyőbe, adjuk hozzá a préselt fokhagymagerezdeket, és közepes lángon pirítsuk egy percig. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg túlságosan, mert megkeseredhet.
Adjuk hozzá a virágokra osztott brokkolit, sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon 5 percig sütjük.
Adja hozzá a főtt tagliatelle-t a serpenyőben lévő brokkolihoz, óvatosan keverje össze. Adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, és óvatosan keverjük össze.
A tagliatelle-t a brokkolival együtt forrón tálaljuk. A szójaolaj, a fokhagyma és a parmezán sajt csodálatos ízt ad az egésznek. Nagyon gyakran tálalom ezt az ételt friss, ropogós kenyérrel, hogy az ízeket feldobja és új ízeket adjon hozzá. Próbálja ki, biztos, hogy imádni fogja!