HIRDETŐ

Forrás: ahirao via Adobe Stock

Tantanmen (japán tésztaleves)

Ez a fűszeres, krémes és rendkívül ízletes japán tésztaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg napokon. A recept a kínai szecsuáni konyhában gyökerezik, de Japánban különösen népszerű és ismert. A tantanemen tésztából, darált húsból, ázsiai fűszerekből áll, és csirkealaplében főzik. Főtt csirketojással tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Adagok ramen tészta Hozzáadott
  • 300 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 4 hooked gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Darab Apróra vágott gyömbér Hozzáadott
  • 3 zúzott Tavaszi hagyma Hozzáadott
  • 2 Tablespoon szezámolaj Hozzáadott
  • 2 Tablespoon szójaszósz Hozzáadott
  • 2 Tablespoon sake Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Chilipaszta (pl. Doubanjian) Hozzáadott
  • 1 l csirkeleves Hozzáadott
  • 4 Tablespoon Szezámpaszta Hozzáadott
  • Só szükség szerint Hozzáadott
  • 4 főtt Tojás (nem kötelező) Hozzáadott
  • 150 g Mungóbabcsíra Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tantanemen recept elkészítéséhez melegítse fel a szezámolajat egy mély serpenyőben vagy edényben, és adja hozzá a darált sertéshúst. Jól pirítsa meg, mielőtt hozzáadná a fokhagymát és a gyömbért. Egy kis tipp: ügyeljen arra, hogy a darált hús igazán ropogós legyen, mert ez adja meg az ételnek azt a különleges ropogást a végén.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a szójaszószt, a szakét és a chilipasztát. Főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Az erőteljes keverés segít abban, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

3. Lépés

Öntse hozzá a csirkealaplevet. Ezt óvatosan kell végezni, nehogy a húsleves túl forró legyen és felforrjon. A levest jól megkeverjük, majd felforraljuk.

4. Lépés

Csökkentse a hőfokot, és adja hozzá a szezámpasztát. Addig keverjük, amíg a paszta teljesen feloldódik a levesben. Kóstolja meg, és ha szükséges, adjon hozzá még egy kis sót.

5. Lépés

Közben főzzük meg a ramen tésztát egy külön serpenyőben a csomagolás utasításai szerint. Fontos, hogy a tészta ne főjön túl - még mindig legyen benne egy kis harapás.

6. Lépés

Ossza a tésztát négy tálba, és öntse rá a japán tantanemen levest. Mindegyik tál tetejére tegye a darált sertéshúst, az újhagymát, a főtt tojást és a mungóbabcsírát. Azonnal tálalja a levest.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek