HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tarka-barka Anikó szelet

Vidám sütemény a vasárnapi ebédek megkoronázására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3

Krémhez

  • 2 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 8 dl tej Hozzáadott
  • 160 g cukor Hozzáadott

Tésztához

  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 200 ml olaj Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 20 g Holland kakaópor Hozzáadott

Habhoz

  • 5 dl tejszín Hozzáadott
  • 5 ek porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag habfixáló Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vaníliás pudingport keverjük csomómentesre 2 deci tejjel és adjuk hozzá a cukrot. Öntsük hozzá a többi tejet is és lassú tűzön főzzük sűrűre. Tegyük félre kihűlni.

2. Lépés

A piskótához válasszuk ketté a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral. Ezután egyenként keverjük bele a tojássárgájákat is. Öntsük hozzáa tejet és az olajat és ha elkevertük szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Ezeket is jól belekeverjük, aztán 3/4-ét öntsük egy magasfalú tepsibe. A maradék tésztát keverjük össze kakaóval, majd egy kanál segítségével foltokban kanalazzuk a tepsiben lévő sima tésztára. A kihűlt pudingot borítsuk ennek a tetejére, egyenletesen elosztva és süssük meg 170 fokon légkeverésen. 30 perc alatt el is készül.

3. Lépés

Amíg kihül a piskóta verjük fel a tejszínt kemény habbá a porcukorral és a habfixálóval. Kenjük rá a kihűlt piskótára, díszítésnek szórjunk rá holland kakaóport.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új