Forrás: Youtube
Tarka-barka Anikó szelet
Vidám sütemény a vasárnapi ebédek megkoronázására.
Hozzávalók
Krémhez
- 2 Csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 160 g cukor
Tésztához
- 5 ks tojás
- 180 g cukor
- 100 ml tej
- 200 ml olaj
- 250 g liszt
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 20 g Holland kakaópor
Habhoz
- 5 dl tejszín
- 5 ek porcukor
- 1 Csomag habfixáló
Eljárás
A vaníliás pudingport keverjük csomómentesre 2 deci tejjel és adjuk hozzá a cukrot. Öntsük hozzá a többi tejet is és lassú tűzön főzzük sűrűre. Tegyük félre kihűlni.
A piskótához válasszuk ketté a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral. Ezután egyenként keverjük bele a tojássárgájákat is. Öntsük hozzáa tejet és az olajat és ha elkevertük szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Ezeket is jól belekeverjük, aztán 3/4-ét öntsük egy magasfalú tepsibe. A maradék tésztát keverjük össze kakaóval, majd egy kanál segítségével foltokban kanalazzuk a tepsiben lévő sima tésztára. A kihűlt pudingot borítsuk ennek a tetejére, egyenletesen elosztva és süssük meg 170 fokon légkeverésen. 30 perc alatt el is készül.
Amíg kihül a piskóta verjük fel a tejszínt kemény habbá a porcukorral és a habfixálóval. Kenjük rá a kihűlt piskótára, díszítésnek szórjunk rá holland kakaóport.