HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tárkonyos csirkeraguleves

Pillanatok alatt elkészíthető, hihetetlenül ízletes leves. Ez a tárkonynak köszönhető, amely remekül párosítható a baromfihúsokhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 póréhagyma Hozzáadott
  • 2 szár zeller Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 70 dkg csontos csirkedarabok Hozzáadott
  • 1 csésze száraz fehérbor Hozzáadott
  • 2 teáskanál szárított tárkony Hozzáadott
  • 312 Csésze csirkehúsleves Hozzáadott
  • 1 Csésze tejszín Hozzáadott
  • 3 tk citromlé Hozzáadott
  • ízlés szerint só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymákat. Szeleteljük fel a póréhagymát is, valamint a zellerszárakat is.

2. Lépés

Kettő evőkanál olívaolajat öntsünk egy fazékba, és szórjuk rá a hagymákat. Üvegesre pároljuk , körülbelül 4 perc alatt, majd hozzáadjuk a zellert, a csirkedarabokat, a bort, a tárkonyt és a húslevest. Felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a citromlevet. Közepes lángon főzzük, időnként megkeverve.

3. Lépés

A csirke körülbelül 30 perc alatt megfő, ezt követően vegyük ki az edényből, és szedjük le a húst a csontokról. A húst visszatesszük a levesbe, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk ételünket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új