Forrás: Pixabay
Tárkonyos csirkeraguleves
Pillanatok alatt elkészíthető, hihetetlenül ízletes leves. Ez a tárkonynak köszönhető, amely remekül párosítható a baromfihúsokhoz.
Hozzávalók
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 póréhagyma
- 2 szár zeller
- 2 evőkanál olívaolaj
- 70 dkg csontos csirkedarabok
- 1 csésze száraz fehérbor
- 2 teáskanál szárított tárkony
- 31⁄2 Csésze csirkehúsleves
- 1 Csésze tejszín
- 3 tk citromlé
- ízlés szerint só és bors
Eljárás
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymákat. Szeleteljük fel a póréhagymát is, valamint a zellerszárakat is.
Kettő evőkanál olívaolajat öntsünk egy fazékba, és szórjuk rá a hagymákat. Üvegesre pároljuk , körülbelül 4 perc alatt, majd hozzáadjuk a zellert, a csirkedarabokat, a bort, a tárkonyt és a húslevest. Felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a citromlevet. Közepes lángon főzzük, időnként megkeverve.
A csirke körülbelül 30 perc alatt megfő, ezt követően vegyük ki az edényből, és szedjük le a húst a csontokról. A húst visszatesszük a levesbe, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk ételünket.