HIRDETŐ
Forrás: sbossert from Getty Images Signature
Tárkonyos pulykaraguleves
Egy igazi, hagyományos magyar leves, amely egyszerre tartalmas és ízletes. A tárkony frissítő illata és karakterisztikus íze tökéletesen kiegészíti a pulykahúst és a zöldségeket.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Hús és zöldségek
- 500 g pulykamell
- 2 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 darab sárgarépa
- 3 darab petrezselyemgyökér
Fűszerek
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 teáskanál tárkony
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A húst és a zöldségeket megmossuk, majd felkockázzuk.
2. Lépés
Egy nagy fazékban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a pulykahúst a fazékhoz, és addig sütjük, amíg minden oldala aranybarna nem lesz.
4. Lépés
Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
5. Lépés
Kis lángon, fedő alatt főzzük a levest kb. 1 órán át.
6. Lépés
Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tárkonyt adunk hozzá.