HIRDETŐ

Forrás: facebook

Tárkonyos zöldbableves

A tárkonyos zöldbableves egy finom, tápláló és ízletes leves, mely a tárkony és a zöldbab ízének kombinációjával dobják fel a hagyományos leveseket. A leves ideális étel a hideg téli napokon, de a nyáron is élvezhetjük a friss zöldbabból készült változatát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g friss zöldbab Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g csirkeaprólék Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 2 teáskanál tárkony Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd egy nagy lábasban az olajon üvegesre pirítsuk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a csirkeaprólékot, majd közepes hőmérsékleten kevergetve pirítsuk meg.

3. Lépés

Szórjuk rá a pirospaprikát, majd öntsük fel a vízzel és hagyjuk felforrni.

4. Lépés

Az előkészített zöldbabot vágjuk apróra, majd adjuk a leveshez.

5. Lépés

Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és tarkonnyal.

6. Lépés

Lefedve, közepes hőmérsékleten főzzük 40-50 percig, vagy amíg a zöldbab megpuhul.

7. Lépés

Tálaljuk forrón, friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új