Forrás: facebook
Tárkonyos zöldbableves
A tárkonyos zöldbableves egy finom, tápláló és ízletes leves, mely a tárkony és a zöldbab ízének kombinációjával dobják fel a hagyományos leveseket. A leves ideális étel a hideg téli napokon, de a nyáron is élvezhetjük a friss zöldbabból készült változatát.
Hozzávalók
- 500 g friss zöldbab
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkeaprólék
- 1 evőkanál olaj
- 11⁄2 l víz
- 2 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd egy nagy lábasban az olajon üvegesre pirítsuk.
Adjuk hozzá a csirkeaprólékot, majd közepes hőmérsékleten kevergetve pirítsuk meg.
Szórjuk rá a pirospaprikát, majd öntsük fel a vízzel és hagyjuk felforrni.
Az előkészített zöldbabot vágjuk apróra, majd adjuk a leveshez.
Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és tarkonnyal.
Lefedve, közepes hőmérsékleten főzzük 40-50 percig, vagy amíg a zöldbab megpuhul.
Tálaljuk forrón, friss kenyérrel.