HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tartalmas Magyaros krumplileves kolbásszal

A magyaros krumplileves kolbásszal egy ízletes, tartalmas, hagyományos magyar étel, melyet előételként, főételként vagy akár vacsoraként is fogyaszthatunk. A sűrű, krémes krumplilevest az édes pirospaprika, a füstölt kolbász és a friss zöldségek teszik ellenállhatatlanul gazdaggá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 2 Szál füstölt kolbász Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt édesnemes paprika Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kolbászt karikákra, a krumplit pedig közepes kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban felmelegítjük az étolajat, majd beledobjuk a hagymát és a fokhagymát. Aranybarnára pirítjuk őket.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kolbászt, és addig sütjük, amíg ropogós lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk az édesnemes paprikát, majd gyorsan belekeverjük a krumplit, hogy minden darabja bevonódjon.

5. Lépés

Felöntjük a vízzel, fűszerezzük sóval és borssal, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 30 percig, míg a krumpli megpuhul.

6. Lépés

Közben a petrezselymet apróra vágjuk, és a leves végén beleszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek