HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tartalmas Magyaros krumplileves kolbásszal

A magyaros krumplileves kolbásszal egy ízletes, tartalmas, hagyományos magyar étel, melyet előételként, főételként vagy akár vacsoraként is fogyaszthatunk. A sűrű, krémes krumplilevest az édes pirospaprika, a füstölt kolbász és a friss zöldségek teszik ellenállhatatlanul gazdaggá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 2 Szál füstölt kolbász Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt édesnemes paprika Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kolbászt karikákra, a krumplit pedig közepes kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban felmelegítjük az étolajat, majd beledobjuk a hagymát és a fokhagymát. Aranybarnára pirítjuk őket.

3. Lépés

Hozzáadjuk a kolbászt, és addig sütjük, amíg ropogós lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk az édesnemes paprikát, majd gyorsan belekeverjük a krumplit, hogy minden darabja bevonódjon.

5. Lépés

Felöntjük a vízzel, fűszerezzük sóval és borssal, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 30 percig, míg a krumpli megpuhul.

6. Lépés

Közben a petrezselymet apróra vágjuk, és a leves végén beleszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új