Forrás: Pixabay
Tartalmas Magyaros krumplileves kolbásszal
A magyaros krumplileves kolbásszal egy ízletes, tartalmas, hagyományos magyar étel, melyet előételként, főételként vagy akár vacsoraként is fogyaszthatunk. A sűrű, krémes krumplilevest az édes pirospaprika, a füstölt kolbász és a friss zöldségek teszik ellenállhatatlanul gazdaggá.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 Szál füstölt kolbász
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 evőkanál őrölt édesnemes paprika
- 1 csipet őrölt bors
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál étolaj
- 11⁄2 l víz
Eljárás
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kolbászt karikákra, a krumplit pedig közepes kockákra vágjuk.
Egy nagy fazékban felmelegítjük az étolajat, majd beledobjuk a hagymát és a fokhagymát. Aranybarnára pirítjuk őket.
Hozzáadjuk a kolbászt, és addig sütjük, amíg ropogós lesz.
Hozzáadjuk az édesnemes paprikát, majd gyorsan belekeverjük a krumplit, hogy minden darabja bevonódjon.
Felöntjük a vízzel, fűszerezzük sóval és borssal, majd fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 30 percig, míg a krumpli megpuhul.
Közben a petrezselymet apróra vágjuk, és a leves végén beleszórjuk.