Forrás: margouillatphotos from Getty Images
Tarte Tatin
A Tarte Tatin az én ízlésem szerint az egyik legfinomabb almás pite. Az elkészítése annyira egyszerű, hogy akár egy kezdő, akár egy tapasztalt szakács is megbirkózik vele.
Hozzávalók
- 6 db Nagy almák
- 150 g Cukor
- 125 g Vaj
- 300 g Leveles tészta
- Egy csipet fahéj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Én mindig veszek egy edényt, ami egyszerre mehet a sütőbe és a tűzhelyre, és abban olvasztom meg a vajat a cukorral együtt. Egy idő után kezd a karamell formálódni, és ekkor adom hozzá a meghámozott, negyedekre vágott almát. Ne felejtsd el citromlével megkenegetni az almanegyedeket, hogy ne barnuljanak meg. Az almáknak nem szabad kevésnek lenniük, hogy sütéskor elég vastag réteget képezzenek.
Ezután a kinyújtott leveles tésztát a karamellizált alma tetejére helyezem. A tészta széleit az almaréteghez nyomkodom, és betolom a sütőbe. Körülbelül 20 percig sütöm a pitét, amíg aranybarna nem lesz.
Amikor a sütemény elkészült, kiveszem a sütőből, és hagyom egy kicsit hűlni. Ezután megfordítom egy tányérra, és kész. A Tarte Tatin nemcsak jól néz ki, de az íze is remek. A tészta ropogós, az almás töltelék pedig gyönyörűen édes.