HIRDETŐ

Forrás: margouillatphotos from Getty Images

Tarte Tatin

A Tarte Tatin az én ízlésem szerint az egyik legfinomabb almás pite. Az elkészítése annyira egyszerű, hogy akár egy kezdő, akár egy tapasztalt szakács is megbirkózik vele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 6 db Nagy almák Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • 300 g Leveles tészta Hozzáadott
  • Egy csipet fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Én mindig veszek egy edényt, ami egyszerre mehet a sütőbe és a tűzhelyre, és abban olvasztom meg a vajat a cukorral együtt. Egy idő után kezd a karamell formálódni, és ekkor adom hozzá a meghámozott, negyedekre vágott almát. Ne felejtsd el citromlével megkenegetni az almanegyedeket, hogy ne barnuljanak meg. Az almáknak nem szabad kevésnek lenniük, hogy sütéskor elég vastag réteget képezzenek.

2. Lépés

Ezután a kinyújtott leveles tésztát a karamellizált alma tetejére helyezem. A tészta széleit az almaréteghez nyomkodom, és betolom a sütőbe. Körülbelül 20 percig sütöm a pitét, amíg aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Amikor a sütemény elkészült, kiveszem a sütőből, és hagyom egy kicsit hűlni. Ezután megfordítom egy tányérra, és kész. A Tarte Tatin nemcsak jól néz ki, de az íze is remek. A tészta ropogós, az almás töltelék pedig gyönyörűen édes.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új