HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tavaszi spárgakrémleves

Végre itt a spárgaszezon, nálunk ilyenkor heti többször is spárgás ételek kerülnek az asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csomag Spárga Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A spárgák végéről levágjuk a kemény részeket. Ezután a fejeket is levágjuk, de ezeket félretesszük. Végül feldaraboljuk a spárgát.

2. Lépés

Az apróra vágott hagymákat olajon megdinszteljük, hozzáborítjuk a spárgát és pár percig pirítjuk.

3. Lépés

Felöntjük vízzel és sózzuk. Forraljuk fel a levest, majd egy negyed orát főzzük lassú tűzön fedő alatt. Ezalatt egy kisebb lábosban sós vízben pár perc alatt főzzük meg a spárgafejeket aztán szűrjük le.

4. Lépés

A levest turmixoljuk le, majd öntsük hozzá a tejszínt és ezzel is forraljuk össze. Mehet még bele só bors ha úgy gondoljuk. Tálalásnál a spárgafejeket is dobáljuk bele a levesbe. Nagyon mutatós és finom lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új