HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Tavaszi spárgakrémleves
Végre itt a spárgaszezon, nálunk ilyenkor heti többször is spárgás ételek kerülnek az asztalra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 Csomag Spárga
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l víz
- 200 ml tejszín
- só
- bors
- olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A spárgák végéről levágjuk a kemény részeket. Ezután a fejeket is levágjuk, de ezeket félretesszük. Végül feldaraboljuk a spárgát.
2. Lépés
Az apróra vágott hagymákat olajon megdinszteljük, hozzáborítjuk a spárgát és pár percig pirítjuk.
3. Lépés
Felöntjük vízzel és sózzuk. Forraljuk fel a levest, majd egy negyed orát főzzük lassú tűzön fedő alatt. Ezalatt egy kisebb lábosban sós vízben pár perc alatt főzzük meg a spárgafejeket aztán szűrjük le.
4. Lépés
A levest turmixoljuk le, majd öntsük hozzá a tejszínt és ezzel is forraljuk össze. Mehet még bele só bors ha úgy gondoljuk. Tálalásnál a spárgafejeket is dobáljuk bele a levesbe. Nagyon mutatós és finom lesz.