HIRDETŐ

Tejbegrízes túrógombóc

A túrógombóc tejbegrízzel és tejben főzve egy hagyományos, ízletes és egyszerű, de mégis különleges magyar édesség. Az édes túrógombócokat friss gyümölcsökkel, frissítő tejszósszal vagy akár egy kis vaníliafagylalttal is tálalhatja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g túró Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g tejbegríz Hozzáadott
  • 112 l tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 100 g búzadara Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 g szódabikarbóna Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A túrót, a tojást, a cukrot, a búzadarát, a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat jól összekeverjük.

2. Lépés

Keverjük hozzá a lisztet és gyúrjuk össze.

3. Lépés

Az így kapott masszából formázzunk kis gombócokat és főzzük őket forró, sós vízben 15-20 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

4. Lépés

Közben a tejbegrízhez forraljuk fel a tejet, adjuk hozzá a tejbegrízt és főzzük alacsony lángon folyamatos kevergetés közben 20-30 percig.

5. Lépés

Jól főzzük ki a tejbegrízt, adjuk hozzá a vajat és a vaníliáscukrot, majd hagyjuk kihűlni.

6. Lépés

A kifőtt túrógombócokat a kihűlt tejbegrízzel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új