HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/TTleVv2EZhv_QEXqlOhJ/f5a63f6f1ecc3fe84e11ba74a35e78.jpeg)
Forrás: https://unsplash.com/s/photos/dill-sauce
Tejfölös kapormártás
Istenien passzol hozzá a fűszeres, sült húsgolyó, de a sült hal is,
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál finomzt
- 2 Csésze húsleves alaplé
- 1 Csésze tejföl
- 2 evál apróra vágott kapor
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon.
2. Lépés
Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg az egész keverék aranysárgára nem pirul.
3. Lépés
Lassan öntsük hozzá a húslevest, és keverjük össze az egész keveréket úgy, hogy ne maradjanak darabok.
4. Lépés
Hőfokot állítsuk alacsonyra, és forraljuk a keverket kb. 15-20 percig, amíg a mártás sűrűsödik.
5. Lépés
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, majd adjuk hozzá a tejfölt és a kaprot, és keverjük össze az egész keveréket.
6. Lépés
Ízlésünk szerint sózzuk és borsozzuk.