HIRDETŐ
Forrás: FB: Receptneked.hu - Mutasd mit főztél!
Tejfölös savanyú krumplileves füstölt oldalassal
Egy igazán hagyományos, tartalmas, magyaros étel, ami kitűnő választás lehet ebédre vagy akár vacsorára is. A savanykás, füstös ízek harmonikus összhangja megidézi a nagyi konyhájának hangulatát.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g krumpli
- 200 g füstölt oldalas
- 1 ks fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ks bajor tejföl
- 3 ks babérlevél
- 1 tk őrölt kömény
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Főzd meg a krumplit és az oldalast egy kis sóval ízesített, bő vízben. Amikor már majdnem kész, add hozzá a babérlevelet.
2. Lépés
Párold meg a finomra vágott hagymát egy kis olajon, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a köményt.
3. Lépés
Ezután add hozzá a hagymát a leveshez, és főzd még 5-10 percig.
4. Lépés
Add a tejfölt a leveshez, és főzd még 2-3 percig. A végén hozzáadod a felvágott oldalast is.
5. Lépés
Szórd meg a levest frissen őrölt borssal, és tálald forrón.