Tejszín nélküli cukkini leves
Egy adott lépésben vágjuk fel a cukkinit kockákra. A hagymát pirítsuk meg vajon, adjuk hozzá a cukkinit, a fűszereket és rövid ideig pirítsuk. Öntsük fel vízzel, úgy, hogy a cukkini teljesen lefedve legyen, és főzzük. 5 perc után adjuk hozzá a borsót és főzzük, amíg megpuhul. Ha minden puhára főtt, adjuk hozzá a mozzarellát és turmixoljuk össze. Szükség szerint hígítsuk vízzel.
Hozzávalók
- 1 cukkini
- 1 bögre borsó
- 120 g mini mozzarella
- 1⁄2 db The Onion
- só és bors
- vaj
Eljárás
A cukkinit kockákra vágjuk. Az hagymát vajon pároljuk, hozzáadjuk a cukkinit, a fűszereket és rövid ideig pirítjuk. Felöntjük vízzel, úgy, hogy a cukkini teljesen be legyen fedve, és főzzük. 5 perc után hozzáadjuk a borsót és főzzük, amíg megpuhul. Ha minden puha, hozzáadjuk a mozzarellát és az egészet összeturmixoljuk. Szükség esetén vízzel hígítható.
Megkóstoljuk és levesszük a tűzről.