HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/B1PWmpMPi_Zz97ULpbez/88bd34d562624730a809be6c55f098.jpeg)
Forrás: pixabay
Tejszínes csirkemell csíkok
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 400 g csirkemell
- 1 db The Onion
- 1 db főzőtejszín
- 1 EK Savanyú tejföl
- Olívaolaj
- Só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- babérlevél
- víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az olajon szépen barnára pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a darabokra vágott csirkemellet. Pirítjuk, amíg elpárolog a víz.
2. Lépés
A húst megszórjuk fűszerekkel, sózzuk, hozzáadjuk a paprikát és jól összekeverjük. Felöntjük vízzel. Hozzáadunk egy babérlevelet és puhára főzzük.
3. Lépés
Amikor a hús puha, kivesszük a babérlevelet. Az a főzéshez használt tejszínt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz.
4. Lépés
Hagyjuk együtt sűrűsödni. Szükség esetén még ízesíthetjük sóval. Szolgálhatunk fel.