HIRDETŐ
Tejszínes epertorta

Tejszínes epertorta

Valóban gyors eper torta, kiválóan nedves.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 90 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 10 g kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 15 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 25 g tej Hozzáadott

Krémet

  • 400 g tejszínhab Hozzáadott
  • 20 g porcukor Hozzáadott
  • 250 g Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Vegyük fel a tojásokat cukorral. Adj hozzá lisztet, kukoricakeményítőt, tejet és vajat. Készítsünk sima tésztát. Adja meg őt sütésre tortaformában 170 fokon körülbelül 30 percig.

Tejszínes epertorta - előkészítő lépés 1
2. Lépés

Míg a tészta sül, verjük fel a tejszínt a cukorral együtt. A felvert tejszínhez adjuk hozzá a darabolt friss epret. Keverjük össze.

Tejszínes epertorta - előkészítő lépés 1
3. Lépés

A sült tésztát három egyenlő részre vágjuk. Minden darabra cukor szirupot és krémet rétegezünk. Ismételjük meg mindhárom résszel.

Tejszínes epertorta - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Amikor a torta be van töltve, bevonjuk a krémmel a tetején, és szépen simára kenjük. A fantázia szerint tovább díszíthetjük tejszínhabbal és eperrel.

Tejszínes epertorta - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új