HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/b_xG4jFIQlkaSJe0Y1f8/b2521fdc91b6e6cdfb6f0f0262458d.jpeg)
Tejszínes epertorta
Valóban gyors eper torta, kiválóan nedves.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 90 g félig durva liszt
- 10 g kukoricakeményítő
- 15 g olvasztott vaj
- 25 g tej
Krémet
- 400 g tejszínhab
- 20 g porcukor
- 250 g Eper
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Vegyük fel a tojásokat cukorral. Adj hozzá lisztet, kukoricakeményítőt, tejet és vajat. Készítsünk sima tésztát. Adja meg őt sütésre tortaformában 170 fokon körülbelül 30 percig.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/b_xG4jFIQlkaSJe0Y1f8/c9e9acec7e9d6b6f706c608630a0e6.jpeg)
2. Lépés
Míg a tészta sül, verjük fel a tejszínt a cukorral együtt. A felvert tejszínhez adjuk hozzá a darabolt friss epret. Keverjük össze.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/b_xG4jFIQlkaSJe0Y1f8/1f166f0a2668fc8ebf6b9dc2160ec9.jpeg)
3. Lépés
A sült tésztát három egyenlő részre vágjuk. Minden darabra cukor szirupot és krémet rétegezünk. Ismételjük meg mindhárom résszel.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/b_xG4jFIQlkaSJe0Y1f8/382b7c0289635aeee31452e6f826b3.jpeg)
4. Lépés
Amikor a torta be van töltve, bevonjuk a krémmel a tetején, és szépen simára kenjük. A fantázia szerint tovább díszíthetjük tejszínhabbal és eperrel.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/b_xG4jFIQlkaSJe0Y1f8/a77feba1a10c79cae0720505bb0229.jpeg)