HIRDETŐ
Tejszínes epertorta
Valóban gyors eper torta, kiválóan nedves.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 90 g félig durva liszt
- 10 g kukoricakeményítő
- 15 g olvasztott vaj
- 25 g tej
Krémet
- 400 g tejszínhab
- 20 g porcukor
- 250 g Eper
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Vegyük fel a tojásokat cukorral. Adj hozzá lisztet, kukoricakeményítőt, tejet és vajat. Készítsünk sima tésztát. Adja meg őt sütésre tortaformában 170 fokon körülbelül 30 percig.
2. Lépés
Míg a tészta sül, verjük fel a tejszínt a cukorral együtt. A felvert tejszínhez adjuk hozzá a darabolt friss epret. Keverjük össze.
3. Lépés
A sült tésztát három egyenlő részre vágjuk. Minden darabra cukor szirupot és krémet rétegezünk. Ismételjük meg mindhárom résszel.
4. Lépés
Amikor a torta be van töltve, bevonjuk a krémmel a tetején, és szépen simára kenjük. A fantázia szerint tovább díszíthetjük tejszínhabbal és eperrel.