HIRDETŐ

Tejszínes fokhagymás csirke

Egy finom, krémes és fűszeres csirkemell recept, amelyet tejszínnel és fokhagymával gazdagítottunk. Tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a csirkemellet: vágd vékony szeletekre, majd sózd és borsozd meg.

2. Lépés

Forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd süsd meg a csirkemellet mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Adj hozzá aprított fokhagymát a csirkéhez, majd pirítsd tovább pár percig, míg a fokhagyma illata meg nem jelenik.

4. Lépés

Öntsd hozzá a tejszínt, és add hozzá a szárított bazsalikomot is. Főzd közepestől alacsony hőmérsékleten, míg a szósz kissé be nem sűrűsödik (kb. 10 perc).

5. Lépés

Friss, aprított petrezselyemmel dobhatod fel a végeredményt, és már tálalhatod is. A tejszínes fokhagymás csirkét legjobb forrón tálalni, rizzsel, tésztával vagy friss zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új