Forrás: Pixabay
Tejszínes fokhagymás gombás vacsora tészta
Elégítse ki tésztaéhségét ezzel a gyors és egyszerű fokhagymás gombás tésztafogással. Ez az aromás fokhagymával és friss gombával gazdagított, krémes, fényűző étel tökéletes a hét közepén egy kellemes, vigasztaló étkezéshez. Biztos, hogy az egész család kedvence lesz!
Hozzávalók
- 350 gms Az Ön által kedvelt tésztafélékből
- 250 gms Friss fehér gombát, szeletelve
- 2 EL olívaolaj
- 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 csésze Tejszín
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1⁄2 csésze Frissen reszelt parmezán sajt
- Friss petrezselyem, a garmish-hoz
Eljárás
Főzzük a tésztát egy fazék forrásban lévő sós vízben a csomagolás utasításai szerint al-dente-ra. Szűrjük le és tegyük félre.
Amíg a tészta fő, melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és főzzük barnára, kb. 5-8 percig.
Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát a gombához, és főzzük még 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Csökkentse a hőfokot, és öntse bele a tejszínt. Keverje meg a keveréket, és forralja fel. Ízesítsük sóval és borssal.
Adja hozzá a frissen reszelt parmezán sajtot a mártáshoz, és keverje addig, amíg a mártás krémes lesz.
Adja hozzá a lecsöpögtetett tésztát a serpenyőbe, és addig forgassa, amíg a tészta jól bevonódik a mártással.
Tálaljuk a tésztát melegen, friss petrezselyemmel és tetszés szerint további parmezán sajttal díszítve.