HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tejszínes fokhagymás gombás vacsora tészta

Elégítse ki tésztaéhségét ezzel a gyors és egyszerű fokhagymás gombás tésztafogással. Ez az aromás fokhagymával és friss gombával gazdagított, krémes, fényűző étel tökéletes a hét közepén egy kellemes, vigasztaló étkezéshez. Biztos, hogy az egész család kedvence lesz!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 350 gms Az Ön által kedvelt tésztafélékből Hozzáadott
  • 250 gms Friss fehér gombát, szeletelve Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszín Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 csésze Frissen reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • Friss petrezselyem, a garmish-hoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Főzzük a tésztát egy fazék forrásban lévő sós vízben a csomagolás utasításai szerint al-dente-ra. Szűrjük le és tegyük félre.

2. Lépés

Amíg a tészta fő, melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és főzzük barnára, kb. 5-8 percig.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát a gombához, és főzzük még 1-2 percig, amíg illatos lesz.

4. Lépés

Csökkentse a hőfokot, és öntse bele a tejszínt. Keverje meg a keveréket, és forralja fel. Ízesítsük sóval és borssal.

5. Lépés

Adja hozzá a frissen reszelt parmezán sajtot a mártáshoz, és keverje addig, amíg a mártás krémes lesz.

6. Lépés

Adja hozzá a lecsöpögtetett tésztát a serpenyőbe, és addig forgassa, amíg a tészta jól bevonódik a mártással.

7. Lépés

Tálaljuk a tésztát melegen, friss petrezselyemmel és tetszés szerint további parmezán sajttal díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új