HIRDETŐ

Forrás: allFood from Getty Images

Tejszínes hagymaleves recept

Ez a krémes hagymaleves recept kiváló választás a hideg téli napokra. Az édesített hagymák és a tejszín tökéletes párost alkotnak ebben az egyszerű, de ízletes levesben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 tk cukor Hozzáadott
  • 112 l húsleves alaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb fazékban felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a cukrot. Alacsony lángon, gyakran kevergetve dinszteljük, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna színű lesz. Ez körülbelül 25-30 percet vesz igénybe.

2. Lépés

Amint a hagyma kellően megpuhult és szép aranybarna színű lett, hozzáadjuk a húsleves alaplevet. Felforraljuk, majd takarékon tovább főzzük 15 percig.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk a levest. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük.

4. Lépés

Tálalás előtt botmixerrel lezúzzuk a levest, hogy krémesebb állagot kapjunk. Tálalhatjuk pirítóssal és friss petrezselyemmel a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek