Forrás: allFood from Getty Images
Tejszínes hagymaleves recept
Ez a krémes hagymaleves recept kiváló választás a hideg téli napokra. Az édesített hagymák és a tejszín tökéletes párost alkotnak ebben az egyszerű, de ízletes levesben.
Hozzávalók
- 6 ks hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk cukor
- 11⁄2 l húsleves alaplé
- 200 ml Tejszín
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Eljárás
A hagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb fazékban felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a cukrot. Alacsony lángon, gyakran kevergetve dinszteljük, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna színű lesz. Ez körülbelül 25-30 percet vesz igénybe.
Amint a hagyma kellően megpuhult és szép aranybarna színű lett, hozzáadjuk a húsleves alaplevet. Felforraljuk, majd takarékon tovább főzzük 15 percig.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk a levest. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük.
Tálalás előtt botmixerrel lezúzzuk a levest, hogy krémesebb állagot kapjunk. Tálalhatjuk pirítóssal és friss petrezselyemmel a tetején.