HIRDETŐ

Forrás: allFood from Getty Images

Tejszínes hagymaleves recept

Ez a krémes hagymaleves recept kiváló választás a hideg téli napokra. Az édesített hagymák és a tejszín tökéletes párost alkotnak ebben az egyszerű, de ízletes levesben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 tk cukor Hozzáadott
  • 112 l húsleves alaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb fazékban felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a cukrot. Alacsony lángon, gyakran kevergetve dinszteljük, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna színű lesz. Ez körülbelül 25-30 percet vesz igénybe.

2. Lépés

Amint a hagyma kellően megpuhult és szép aranybarna színű lett, hozzáadjuk a húsleves alaplevet. Felforraljuk, majd takarékon tovább főzzük 15 percig.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk a levest. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük.

4. Lépés

Tálalás előtt botmixerrel lezúzzuk a levest, hogy krémesebb állagot kapjunk. Tálalhatjuk pirítóssal és friss petrezselyemmel a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új