HIRDETŐ

Forrás: canva

Tejszínes karfiolleves

Ez egy igazi téli biztosíték, a karfiolról szó sem eshet, és mindig melegen tartja a gyomromat a hideg éjszakákon. Akár kenyérrel is tálalható, én pedig mindig imádom a frissen főzött bagettel. Remélem, ti is élvezni fogjátok, ahogy én!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes fej karfiol Hozzáadott
  • 2 Közepes burgonya Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze Tejszín Hozzáadott
  • 4 Csésze csirke húsleves Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Elsőként vegyük elő a hozzávalóinkat. A karfiol fejét aprítsuk rózsákra, és a burgonyát, hagymát, fokhagymát is vágjuk kockákra.

2. Lépés

Egy nagy lábasban kezdjük el pirítani a kockázott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Fontos, hogy legyen türelem, és ne pirítsuk túl őket, mert keserű lesz tőle a leves.

3. Lépés

Miután a hagyma üvegesre vált, adjuk hozzá a burgonyát és a karfiolt. Sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel a csirkehúslevessel.

4. Lépés

Lefedve főzzük a levest közepes lángon 20-30 percig, illetve amíg a zöldségek megpuhulnak. Az én kis trükköm, hogy a főzés közben pár alkalommal megkeverem, hogy egyenletesen puhuljanak meg a zöldségek.

5. Lépés

Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a levest a tűzről, majd turmixoljuk össze. Amikor már sima a leves, öntsük bele a tejszínt. Figyeljünk rá, hogy a tejszín ne legyen túl hideg, mert könnyen össze tud állni a levesben.

6. Lépés

Ha kész, szolgáljuk fel melegen, friss, ropogós kenyérrel!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új