Forrás: canva
Tejszínes karfiolleves
Ez egy igazi téli biztosíték, a karfiolról szó sem eshet, és mindig melegen tartja a gyomromat a hideg éjszakákon. Akár kenyérrel is tálalható, én pedig mindig imádom a frissen főzött bagettel. Remélem, ti is élvezni fogjátok, ahogy én!
Hozzávalók
- 1 Közepes fej karfiol
- 2 Közepes burgonya
- 1 Közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Csésze Tejszín
- 4 Csésze csirke húsleves
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Elsőként vegyük elő a hozzávalóinkat. A karfiol fejét aprítsuk rózsákra, és a burgonyát, hagymát, fokhagymát is vágjuk kockákra.
Egy nagy lábasban kezdjük el pirítani a kockázott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Fontos, hogy legyen türelem, és ne pirítsuk túl őket, mert keserű lesz tőle a leves.
Miután a hagyma üvegesre vált, adjuk hozzá a burgonyát és a karfiolt. Sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel a csirkehúslevessel.
Lefedve főzzük a levest közepes lángon 20-30 percig, illetve amíg a zöldségek megpuhulnak. Az én kis trükköm, hogy a főzés közben pár alkalommal megkeverem, hogy egyenletesen puhuljanak meg a zöldségek.
Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a levest a tűzről, majd turmixoljuk össze. Amikor már sima a leves, öntsük bele a tejszínt. Figyeljünk rá, hogy a tejszín ne legyen túl hideg, mert könnyen össze tud állni a levesben.
Ha kész, szolgáljuk fel melegen, friss, ropogós kenyérrel!