HIRDETŐ

Forrás: myasinirik from Getty Images

Tejszínes szósz csirkével

A tejszínes szósz csirkével és gombával nem csak a mi családunk kedvenc étele. Rendszeresen készítem hétvégi ebédekre, és mindig mindenkinek ízlik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Csirkehús Hozzáadott
  • 250 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 bögre Főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével. Vágja fel a csirkét, tisztítsa meg és aprítsa fel a gombát.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára az apróra vágott hagymát. Én személy szerint azt javaslom, hogy a hagymát egy kicsit korábban tegyük hozzá, hogy legyen elég ideje lassan megpirulni és megfelelő ízt kapjon.

3. Lépés

Tegye a csirkét a serpenyőbe, és süsse mindkét oldalát. A csirkét enyhén sózhatja és borsozhatja, de vigyázzon, a szósz is fűszerezett lesz, ezért azzal óvatosan bánjon.

4. Lépés

Ha a hús megsült, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pároljuk a hússal együtt, amíg a gomba megpuhul.

5. Lépés

Keverje össze a lisztet a tejszínnel, hogy sima keveréket kapjon, majd adja hozzá a serpenyőhöz. Jól keverjük össze, és kis lángon pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik. A mártásban lévő gomba jól magába szívja a krémes ízt, így tökéletes kombinációt alkotva.

6. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezd az ételt, és már kész is vagy!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek