Forrás: myasinirik from Getty Images
Tejszínes szósz csirkével
A tejszínes szósz csirkével és gombával nem csak a mi családunk kedvenc étele. Rendszeresen készítem hétvégi ebédekre, és mindig mindenkinek ízlik.
Hozzávalók
- 500 g Csirkehús
- 250 g Friss gomba
- 1 darab The Onion
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 1 bögre Főzőtejszín
- 1 Kanálok sima liszt
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével. Vágja fel a csirkét, tisztítsa meg és aprítsa fel a gombát.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára az apróra vágott hagymát. Én személy szerint azt javaslom, hogy a hagymát egy kicsit korábban tegyük hozzá, hogy legyen elég ideje lassan megpirulni és megfelelő ízt kapjon.
Tegye a csirkét a serpenyőbe, és süsse mindkét oldalát. A csirkét enyhén sózhatja és borsozhatja, de vigyázzon, a szósz is fűszerezett lesz, ezért azzal óvatosan bánjon.
Ha a hús megsült, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pároljuk a hússal együtt, amíg a gomba megpuhul.
Keverje össze a lisztet a tejszínnel, hogy sima keveréket kapjon, majd adja hozzá a serpenyőhöz. Jól keverjük össze, és kis lángon pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik. A mártásban lévő gomba jól magába szívja a krémes ízt, így tökéletes kombinációt alkotva.
Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezd az ételt, és már kész is vagy!