HIRDETŐ

Forrás: myasinirik from Getty Images

Tejszínes szósz csirkével

A tejszínes szósz csirkével és gombával nem csak a mi családunk kedvenc étele. Rendszeresen készítem hétvégi ebédekre, és mindig mindenkinek ízlik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Csirkehús Hozzáadott
  • 250 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 bögre Főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével. Vágja fel a csirkét, tisztítsa meg és aprítsa fel a gombát.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára az apróra vágott hagymát. Én személy szerint azt javaslom, hogy a hagymát egy kicsit korábban tegyük hozzá, hogy legyen elég ideje lassan megpirulni és megfelelő ízt kapjon.

3. Lépés

Tegye a csirkét a serpenyőbe, és süsse mindkét oldalát. A csirkét enyhén sózhatja és borsozhatja, de vigyázzon, a szósz is fűszerezett lesz, ezért azzal óvatosan bánjon.

4. Lépés

Ha a hús megsült, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pároljuk a hússal együtt, amíg a gomba megpuhul.

5. Lépés

Keverje össze a lisztet a tejszínnel, hogy sima keveréket kapjon, majd adja hozzá a serpenyőhöz. Jól keverjük össze, és kis lángon pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik. A mártásban lévő gomba jól magába szívja a krémes ízt, így tökéletes kombinációt alkotva.

6. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezd az ételt, és már kész is vagy!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új