Forrás: gbh007 from Getty Images
Tejszínes virslis tészta
A tejfölös virslis tészta egy gyorsan és könnyedén elkészíthető étel, ami tökéletes választás lehet a hétköznapi ebédekhez vagy vacsorákhoz. Akrummáriában találunk sós virslit, amelyet gazdag, krémes szósszal keverünk össze. Az eredmény: az egyszerűtől az ellenállhatatlanná.
Hozzávalók
Tészta
- 500 g tészta
Szósz
- 200 g virsliszeletek
- 200 ml tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet só és bors
Eljárás
Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Közben szórjuk meg egy kevés sóval.
A virsliszeleteket melegítsük felforrósított olajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és főzzük tovább, amíg a virsli ropogósra sül.
Ha a tészta elkészült, szűrjük le, és tegyük félre.
Keverjük hozzá a tejfölt a virslis pörköltre, és ízesítsük sóval és borssal.
Keverjük hozzá a lecsepegtetett tésztát a szószhoz, és alaposan keverjük össze, hogy a tészta minden darabja bevonódjon a szósszal.
Tálaljuk azonnal, és ízlés szerint reszeljünk rá sajtot.