Forrás: kab-vision for iStockPhotos
Téli gesztenyeleves
Ez az ízletes téli gesztenyeleves a tökéletes előétel a következő rendezvényére. Könnyen elkészíthető, krémes konzisztenciájával és meleg, diós ízvilágával pontosan az, amire szüksége van a vacsora beindításához.
Hozzávalók
Fő hozzávalók
- 200 g főtt gesztenye
- 2 mogyoróhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 800 ml zöldségleves
- 200 ml tejszín
- 50 ml Madeira
Fűszerek
- 1 Pinch só
- 1 Pinch bors
- 1 Pinch szerecsendió
Eljárás
1. A téli gesztenye leves előkészítéséhez először a salottát és a gesztenyét készítsük elő: Hámozza meg a salottát és aprítsa finomra. A gesztenyét durván vágja fel.
2. Zöldségek pirítása: Melegítse fel a vajat egy nagy fazékban, és pirítsa a salottahagymát, amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá az apróra vágott gesztenyét, és pirítsuk néhány percig.
3. Leves főzése: Öntse a zöldséglevest a fazékba és hagyja 45 percig forrni.
4. Leves pürésítése: Vegye le a fazekat a tűzhelyről, és pürésítse a levest egy botmixerrel, amíg sima nem lesz.
5. Fűszerezés és szolgálás: Adj hozzá a krémet, a madeira bort, a sót, a borsot és a szerecsendiót a gesztenyecréme-leveshez, és hagyd az levest néhány percig forralni. Kóstold meg a gesztenyecréme levest és szükség esetén adj hozzá további fűszereket. Forrón szolgáld fel a levest. Egy extra kanál krémmel díszítsd.