HIRDETŐ

Forrás: kab-vision for iStockPhotos

Téli gesztenyeleves

Ez az ízletes téli gesztenyeleves a tökéletes előétel a következő rendezvényére. Könnyen elkészíthető, krémes konzisztenciájával és meleg, diós ízvilágával pontosan az, amire szüksége van a vacsora beindításához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fő hozzávalók

  • 200 g főtt gesztenye Hozzáadott
  • 2 mogyoróhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 800 ml zöldségleves Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 50 ml Madeira Hozzáadott

Fűszerek

  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch bors Hozzáadott
  • 1 Pinch szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A téli gesztenye leves előkészítéséhez először a salottát és a gesztenyét készítsük elő: Hámozza meg a salottát és aprítsa finomra. A gesztenyét durván vágja fel.

2. Lépés

2. Zöldségek pirítása: Melegítse fel a vajat egy nagy fazékban, és pirítsa a salottahagymát, amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá az apróra vágott gesztenyét, és pirítsuk néhány percig.

3. Lépés

3. Leves főzése: Öntse a zöldséglevest a fazékba és hagyja 45 percig forrni.

4. Lépés

4. Leves pürésítése: Vegye le a fazekat a tűzhelyről, és pürésítse a levest egy botmixerrel, amíg sima nem lesz.

5. Lépés

5. Fűszerezés és szolgálás: Adj hozzá a krémet, a madeira bort, a sót, a borsot és a szerecsendiót a gesztenyecréme-leveshez, és hagyd az levest néhány percig forralni. Kóstold meg a gesztenyecréme levest és szükség esetén adj hozzá további fűszereket. Forrón szolgáld fel a levest. Egy extra kanál krémmel díszítsd.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új